EPA/Peter Foley
Vasilij Nebenzja

Mir u Ukrajini postaće moguć kada kijevske vlasti priznaju realnost, uključujući i ono što se događa na bojnom polju, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja.

– Kada Ukrajinci shvate realnost i prestanu da nude apsolutno bezube, takozvane mirovne planove – rekao je ruski diplomata odgovarajući na pitanje novinara o izgledima za rešavanje ukrajinske krize.
On je dodao će rešenje krize biti moguće „kada Ukrajinci shvate realnost i ne budu donosili ’mirovne planove‘ koji pozivaju Rusiju na predaju“.

Rusija očekuje učešće u međunarodnoj istrazi o „Severnim tokovima“

Nebenzja se osvrnuo i na situaciju u vezi s istragom o diverziji na gasovodima „Severnog toka“ i istakao da Rusija očekuje da će učestvovati u međunarodnoj istrazi o tom incidentu.
– Obratili smo se Ujedinjenim nacijama sa zahtevom da se sprovede nezavisna istraga u kojoj ćemo, nadam se, i mi učestvovati. Zbog toga smo predložili nacrt rezolucije, koji se još razmatra. Mislim da ćemo ga uskoro predstaviti Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija. Videćemo kako će reagovati naši partneri u Savetu bezbednosti – dodao je diplomata.

1 COMMENT

  1. Koja istraga ono sta je Bajden rekao to je i uradijo,valda je parlament u Berlinu bio zavezanih i ociju i usiju,Sve se odavno zna i sada mlatite praznu slamu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here