Nebeski zlatnici” doneli nagradu,”

Ponosna profesorka Milica ističe da je ovaj Veljkov uspeh za svaku pohvalu i motivacija ostalim učenicima da pišu i stvaraju na srpskom jeziku.

 


– Učenici su bili oduševljeni idejom da sami napišu bajku, a takmičarski duh ih je dodatno motivisao, tako da mi je nije bilo lako da izdvojim nekoliko najbolje napisanih bajki koje sam poslala na konkurs – priča profesor Krstić.


– Na konkursu su učestvovali osnovci uzrasta od sedam do 14 godina u Srbiji i đaci iz dijaspore. Kriterijumi su bili jednaki za sve učenike, bilo da se školuju u Srbiji ili su učenici Dopunske nastave na srpkom jeziku iz dijaspore. Time je i Veljkov uspeh na ovom takmičenju značajniji, imajući u vidu da je imako jaku konkurenciju – hvali profesorka Milica svog đaka.


Još šet učenika profesorke Krstić dobilo je pohvale Biblioteke grada Beograda "Čika Jova Zmaj" za bajke koje su napisali: David Todorović za bajku "Čarobno drvo", Marija Celer za bajku "Sirena i Fliper", Danijela Simić i Lidija Todorović za bajku "Zlatnokapa", Mia Popović i Anastasija Petrović za napisanu bajku "Čarobna kugla".

0

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here