Neće biti malverzacija sa sredstvima za obnovu

0

Svetske organizacije pomoći će u kontroli trošenja novca: Aleksandar Vučić
 

"Uključićemo te međunarodne organizacije u procenu štete kako bismo pred svim našim građanima bili potpuno čisti. Već danas smo krenuli sa popravkom puteva u zapadnoj i centralnoj Srbiji gde počinje berba malina. Dosadašnje popravke infrastrukturnih objekata finansirane su iz lokalnih ili republičkog budžeta a ne iz donacija", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

 

Šteta od poplava u Rasinskom okrugu oko milijardu dinara

Na području Kruševca, Trstenika i Varvarina šteta od poplava procenjuje se na oko 954 miliona dinara, saopštile su gradske komisije za procenu štete u tim lokalnim samoupravama. Podaci pokazuju da je na tom području voda ušla u oko 450 stambenih objekata, poplavila oko 6.000 hektara oranica i oštetila brojne puteve.

Predsednik Vlade je ocenio da je indirektna šteta koju su poplave izazvale, najveća i dodao da će Vlada insistirati na transparentnom trošenju sredstava za obnovu kako bi svi znali "gde se i kako pare troše".

"Niko neće uzeti jedan dinar od sredstava namenjenih obnovi zemlje. Pomagaće nam svetske organizacije u kontroli trošenja para. Ljudska nesreća ne sme nikom da bude motiv za sticanje para", kazao je Vučić.

Vučić je najavio i da se trenutno radi na pripremi subvencija za pojedince i preduzeća koja su pretrpela štetu tokom nedavnih poplava.

Komentarišući aktuelno stanje u Ratnom vazduhoplovstvu Srbije, Vučić je kazao da je situacija veoma teška u svim segmentima tog roda vojske.

"Situacija je u svakom pogledu teška i u lovačkoj, tranSPORTnoj i helikopterskoj avijaciji. U naredne dve godine pokušaćemo da rešimo ta pitanja a radićemo i na jačanju kapaciteta humanitarnog centra u na niškom aeorodromu", kazao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here