MN PRESS/foto: Nebojša Paraušić

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković najavio je utakmicu protiv Genta u Ligi Evrope.

Na konferenciji za medije na stadionu “Rajko Mitić”, Stanković je odgovarao na pitanja novinara pred možda i ključni meč u L grupi LE.

Stanković je sa velikom dozom optimizma poručio da veruje u svoje igrače i da će se pokazati u dobrom svetlu.

– Još jedna lepa utakmica nas čeka, svesni smo šta nosi i šta može da donose. Pre sedam dana smo napravili dobru uvertiru i spremni smo za Gent. Ritam je paklen i za sada nemamo velikih problema, ali sigurno neću moći da računam na nekoga zbog povreda i zdravlja – počeo je Stanković izlaganje pred novinarima.

On je otkrio da su upitni Veljko Nikolić i Milan Rodić.

– Borimo se da dovedemo Velju na klupu jer je bio sedam dana pod antibioticima zbog prehlade. Još ćemo da vidimo sa Rodićem, urađene su analize i ne želim da risikiram jer ima dosta utakmica do 16. decembra. Gent jeste mnogo važan i dobru ću premeriti pre konačne odluke.

Stanković je zbog isključenja u Nemačkoj propustio meč protiv Slovana, a sada još uvek ništa nije dobio od UEFA.

– Uvek sam sa mojim igračima, bio na klupi ili ne. zvanično ništa nije stiglo od UEFA. I prošlu utakmicu kao da sam na klupi bio, čuo sam se sa tribina više nego bilo ko. Šalim se… Bitno je da u ovim danima spremimo utakmicu kako treba kako bi momci prenesu sve na teren. Voleo bih da sedim na klupi, ali još ništa nije stiglo. Po tome ćemo se vodiit i adaptirati.

Govorio je o kako bi trebalo da izgleda njegov tim.

– Totalno drugačija od Libereca. Fizički je Slovan je mnogo jači, a Gent tehnički. Pristup je isti, držimo nulu i da budemo jaki na lopti i duelu. Moramo da budemo plitki, biće težak posao, Gent ima talentovane igrače, ali igramo na našem terenu i stekli smo mnogo samopouzdanja, šta sve možemo. Ne precenjujemo se, niti potcenjujemo, samo isti pristup mora da bude.

Crvena zvezda bi pobedom došla na korak do evropskog proleća.

“Ovo može da bude istorijska utakmica. Svesni smo šta dobijamo pobedom, ali ne treba da bude hazarderski i ludo. Šta može da se desi. Uradićemo sve da dobijemo, svesni smo prilike koje imamo. Ja koji sam realista, reći ću da Gent ostaje na nula, a mi na šest… Sa 55.000 ljudi bilo bi samo ‘vau’, fenomenalno i zato mi je žao. Osećamo da su nam blizu i da nas podržavaju.

U Gentu ostaje veliko pitanje golmana, o čemu su Belgijanci već govorili.

– Da li će se kladiti na mladog ili iskusnog koji nije branio dve godine, ne znam. Ne vodim se time i ne menja puno. Jedino što menja je da li će igrati sa trojicom i četvoricom pozadi. Vidim da su protiv Hofenhajma igrali sa trojicom, odnosno petoricom u odbrani, i rezultat je sve rekao. Ipak, to su njihovi problemi.

Da li bi prihvatio da opet Zvezda pobedi, a da ne bude na klupi, glasilo je jedno od pitanja…

– Nemam problem da budemo i kod tebe kući. Uzmemo picu i koka kolu. Ne pravi izostanak trener toliko ogromnu razliku. Znamo šta smo radili u najavi utakmice, ali da, svakako je bolje da budem pored klupe – obratio se Stanković novinaru.

Utakmica Crvena zvezda – Gent igra se u četvrtak sa početkom u 21 sat na stadionu “Rajko Mitić”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here