Tanjug
Ana Brnabić

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je večeras da ne postoji plan da se građanima Srbije zabrani kretanje zbog novog talasa koronavirusa.

– To ćemo izbeći, uspećemo na drugi način da preventivno delujemo kod trećeg talasa – rekla je Brnabićeva.

Ona je ocenila da ako ne budemo disciplinovani, brzo možemo doći u problem i apelovala na građane da nose maske.

– Kao neko ko je predsednik Kriznog štaba moram da kažem da se to ne zaustavlja tako lako. Vidimo porast brojeva i sigurno je da ćemo u danima pred nama imati pogoršanje -navela je Brnabić i ukazala da je važno da se zaštiti zdravstveni sistem.

Na pitanje kako bi izgledao slom zdravstvenog sistema, Brnabić je rekla da bi to bilo isto kao u Njujorku, Italiji… a to znači da ne bi bilo mesta na intenzivnoj nezi, ne bi bilo anesteziologa…

– Imamo toliko respiratora da verujem da ćemo ikada doći u situaciju da ih nema dovoljno. Međutim, ne možemo ponovo da priuštimo ponovo da sve bolnice budu kovid bolnice, moramo da lečimo i obolele od drugih bolesti – rekla je Brnabić.

Napomenula je da se privremena bolnicu u Areni otvara ne da zato što su bolnice pune, već da ne bi druge bolnice pretvarali u kovid bolnice.

Na komentar da su glavni krivci za širenje epidemije i novi talas izlasci odnosno vlasnici lokala, splavova, i da izostaju kazne, Brnabić je upitala da li znate koliko morate da imate inspektora da kontrolišete sve kafiće.

Ona je odbacila tvrdnje koje kao razlog za izostanak kažnjavanja navode da je to zato što su neki vlasnici „vaši, a neki naši“.

– Ovo je zajednička borba za sve nas, za sve građane, zdravstvene radnike, naplaćujemo prilične kazne – rekla je Brnabić i ponovila da ne smemo da dozvolimo da nam sve bolnice budu kovid i dođemo u situaciju da ne možemo da lečimo ljude obolele od drugih bolesti.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime