Youtube/Neda Ukraden
Neda Ukraden

Pevačica je Neda Ukraden tokom svoje karijere svedočila je mnogim značajnim događajima i upoznala velike ljude, a ispričala je kako je izgledao susret sa Josipom Brozom Titom i otkrila zbog kog stranog političara se ukočila od straha.

– Ovo je istorijska fotografija sa nastupa pred predsednikom Titom i njegovim gostom Leonidom Brežnjevim koji je bio predsednik SSSR. Tu je i moja draga koleginica Usnija Redžepova, tu je i Janika Balaž, Boki Milošević, Živan Saramandić – komentarisala je Neda sliku na kojoj su ona i njene kolege u društvu Josipa Broza.

Kako je napomenula, to je bila čast i privilegija kad te izaberu da nastupiš.

– Bilo je mnogo izvođača, orkestara. To su bile velike priredbe a ne kao da pevaš u nekoj kafani. Svi smo imali jaku tremu, da nešto ne pogrešimo, da nešto ne zabrljamo – rekla je Neda.

Posle njenog nastupa ka njoj je krenuo, ni manje ni više, nego lično Leonid Brežnjev.

– Ide čovek prema meni. Ukočila sam se od straha. Rekoh – gotovo, zbogom majko, zbogom oče. On priđe, reče ‘spasiba’, uze mikrofon i poče da recituje Jesenjinovu ‘Kerušu’ – rekla je iskreno Neda u jednoj emisiji, a potom i opisala kakav je utisak Tito ostavio na nju:

– Tito je bio gospodin, veliki gospodin. Šmeker čovek. Ovi drugi samo nešto piju, žvaću, mlate onim escajgom. A on sve na nivou.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here