Vesti

Najnovije ostvarenje srpske kinematografije – film “Nedelja”, o jednom od najomiljenijih pevača na ovim prostorima, Džeja Ramadanovskog, koji je počeo da se prikazuje u bioskopima brojnih evropskih zemalja, oborio je sve rekorde na dijasporskoj premijeri u Beču.

Zbog velikog interesovanja publike distrubuterska kuća Adrija film prvi put je organizovala je premijeru u dve večeri, sa glavnim protagonistima filma. U čak tri bečka bioskopa glumci i reditelj morali su da se poklone publici, koja je ih je nagradila burnim aplauzima.

U petak, u bečkom bioskopu “Sinepleks Milenium siti” bilo je rasprodato šest sala, a dan kasnije, u dva bioskopa Sinepleks Donaucentrum” i Sinepleks Vinerberg film je prikazan u ukupno pet sala. Tokom karijere duge tri decenije Džej je punio hale i koncertne dvorane, a sada se za film o njegovom životu traži karta više.

– Prvi put smo organizovali premijeru dve večeri, jer je interesovanje bilo ogromno. Više od 3.000 ljudi odgledalo je film u petak i subotu. ‘Nedelja’ je napravila ludnicu, oborila rekord koji je ‘držao’ film ‘Južni vetar’, ali i rekord premijere u Beogradu. Pišemo istoriju – rekao je Peđa Ljubojević iz Adrija filma.

Svečanu internacionalnu premijeru u Austriji su svojim prisustvom uveličali autorska i glumačka ekipa filma: Husein Alijević, Milica Janevski, Stefan Vukić, Maša Đorđević, Antonio Skarpa, Branko Perišić, Zlatan Vidović, Alen Selimi, kao i reditelj Nemanja Ćeranić i scenarista Stefan Bošković.

Nakon svih projekcija poklonili su se publici, koja je mahom sa suzama napustala salu, a imali su i dovoljno strpljenja da se slikaju sa svojim fanovima. Publika je ponajviše tražila da se upozna s glavnim akterom Huseinom Alijevićem, koji je, kako kažu, maestralno odigrao Džeja i verodostojno dočarao njegov lik.

Inspirisan istinitim događajima, film donosi priču o Džeju iz najranije mladosti pa sve do velikog uspeha koji je ostvario.

Niko nije ostao ravnodušan na životnu priču, ispunjenu tugom, bolom, ali kasnije i pesmom i muzičkim uspesima. Od teškog detinjstva, boravka u domu, do rasprodatih koncerata i nagrada, stao je ceo život. Džej je uspeo da zauzme svoje mesto na muzičkoj sceni i kroz pesme postane deo života mnogih, kao i nezaobilazan pevač na svim veseljima u dijaspori.

SLIKA ZA PAMĆENJE: Fanovi sa Husom

NAKLON PUBLICI: Ekipa filma

Suze Dragane Mirković

Suze nije krila ni pevačica Dragana Mirković, koju je sa Džejom vezivalo višedecenijsko prijateljstvo. Njeno prisustvo dalo je posebnu emotivnu notu večeri, s obzirom na njenu bliskost sa pevačem, poslovno i privatno. Zanimljivo je i da je popularni Husa, sa grupom Bit Strit nekoliko godina bio stalni član ekipe na svim Draganinim konceratima.

Nakon premijere u Beču, film je počeo da se prikazuje u više od 70 gradova širom Austrije, Nemačke, Švajcarske, Švedske, Belgije, Danske, Italije, Luksemburga, Norveške, Holandije, kao i u Češkoj Republici i na Malti. Prikazivanje u bioskopima širom Australije planirano je za početak marta. Film je nastao po ideji producenta Vladana Anđelkovića i scenariste Stefana Boškovića, a u saradnji sa Telekomom Srbija i Filmskim centrom Srbije. Prikazivanje filma u bioskopima Austrije i Nemačke podržano je od strane Creative Europe Media
programa Evropske komisije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here