Tanjug
Premijera filma "Nedelja"

Dugo očekivani film “Nedelja”, reditelja Nemanje Ćeranića i koreditelja Miloša Radunovića, životna priča o pevaču narodne muzike Džeju Ramadanovskom, stigao je u domaće bioskope. Za ostvarenje se od samog početka prikazivanja traži karta više, a veoma emotivno je bilo na premijeri.

U MTS dvorani okupili su se brojni prijatelji, kolege i poštovaoci lika i dela legendarnog pevača, koji je preminuo pre tri godine. Premijeri su prisustvovale i pevačeve ćerke Ana Ramadanovski i Marija Ramadanovski Davidović.

Film “Nedelja”, inspirisan istinitim događajima, donosi priču o Ramadanovskom od najranijeg detinjstva i mladosti, provednih na ulici ili u popravnom domu, do velikog uspeha, kasnije ostvarenog folk hitovima kakvi su “Nedelja”, “Ko se s nama druži”, “Ugasila si me” ili “Gde ću sad, moja ružo”.

Novinarima na crvenom tepihu Husein Alijević Husa je rekao da je u filmu igrao Ramadanovskog, svog prijatelja sa kojim je i sam ušao u svet šou-biznisa, i da mu je samim tim uloga donela mnogo emocija.

– Pored glumačkih zadataka, stalno sam imao emocije vezane za mog prijatelja i mene samog. Skup raznih emocija je činio stvar teškom, ali sam bio dovoljno hrabar da sve to iznesem kako treba. Uglavnom sam znao sve o Džeju, ali sam za potrebe filma morao da naučim šibicarenje, što je čuveno za njega – rekao je Alijević.

Svetlana Ražnatović otpevala je pesmu “Za kraj”, koja je snimljena za potrebe filma “Nedelja”, a tekst je napisala pokojna Marina Tucaković, dok je muziku i aranžman radio Futa Radulović.

– On je među anđelima i nadam se da na negde odozgo sada sve ovo gleda. Za njega me vezuju najlepše moguće uspomene. Ne znam da li ću se naću u fimu, videćemo, ne znam – rekla je Ceca i dodala:

– Vratile su se stare emocije kada smo u studiju zajedno radili Marina, Futa i ja. To je period kada smo do kasno ujutru znali da sedimo u njihovom stanu na Vračaru i slušamo razne numere koje je Marina napisala, a Futa komponovao. To su bila neka bezbrižna vremena, kad smo imali toliko kvalitetnih i dobrih pesama da nije bilo mesta da ih sve stavimo na jedan album, pa smo ostavljali za naredne.

Spoj različitih generacija

“Nedelja” je nastala u produkciji Pelicula production i Telekoma Srbije uz podršku Filmskog centra Srbije. U filmu o čuvenom Dorćolcu glume Husein Alijević, Marko Janketić, Stefan Vukić, Aleksej Bjelogrlić, Alen Selimi, Ana Pindović, Zlatan Vidović, Maša Đorđević, Milica Janevski, Stojša Oljačić, Ivan Jevtović, Jovo Maksić, Bajram Severdžan, Nela Mihajlović i drugi.

Glumac Ivan Jevtović je rekao novinarima da mu je rad na “Nedelji” bio vrlo uzbudljiv jer je imao priliku da sarađuje sa potpuno novom generacijom umetnika, pogotovo neotkrivenih.

– Za mene je najveće otkriće mali Selimi koji otvara film i igra malog Džeja. Imao sam priliku da radim kao učitelj sa njim, drugom decom i Husom, kao naturščicima. Ovo je spoj različitih generacija i talentovanih ljudi – ocenio je Jevtović.

Prema njegovim rečima, “Nedelja” je detaljna i delikatna obrada tog perioda i Dorćola, nešto što u filmskom smislu liči na “Bilo jednom u Americi” i “Dobri momci”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here