Lična arhiva
Kumovi slave: Bojana i Aleksandar Tepšić

U Srpskom kulturnom centru u Ofenbahu su uprkos pandemiji proslavili krsnu slavu Svetog Savu.

– Odlučili smo da se uprkos pandemiji slava našeg zaštitnika Svetog Save mora proslaviti. Naravno, proslavili smo u najužem krugu upravnog odbora i kumova ovogodišnje slave i uz poštovanje svih zaštitnih mera. Brojni sadašnji i nekadašnji članovi kao i naši dragi tradicionalni gosti na slavi su nam preko društvenih mreža poželeli srećnu slavu. Najviše su nas obradovali učenici dopunske škole u Hesenu koji su nam onlajn priredili veoma lepu predstavu koju smo podelili na našoj Fejsbuk stranici. Veoma smo zahvalni učenicima i njihovim nastavnicima na trudu – rekao je Robert Jovanovski, predsednik SKC.

Kumovi ovogodišnje slave bili su Bojana i Aleksandar Tepšić iz Švalbaha kod Frankfurta, dobrotvori i prijatelji Srpskog kulturnog centra. Oni su se pobrinuli za organizaciju svega što je bilo potrebno za slavski obred.

Običaj jači od pandemije: Uže rukovodstvo SKC i sveštenik Đokić

– Zbog pandemije ovoga puta nije bilo gostiju niti kulturnog programa koji nas je svake godine do sada obradovao na Svetog Savu u SKC. U sali je vladala tišina na koju nismo navikli. Nedostajala je dečja graja, ali se nadamo da će sledeće godine biti sve opet kao ranije – kaže za” Vesti” Bojana Tepšić kuma slave.

Slavski kolač je sa kumovima lomio otac Neđeljko Đokić, koji žali jer ove godine nije imao pomoć na desetine malih dečjih ruku da sa njim kao uvek do sada okreću slavski kolač. On je, takođe, zahvalio Bojani i Aleksandru Tepšiću na ovogodišnjem kumstvu, a Srpskom kulturnom centru jer su i pored svih poteškoća i zabrana obeležili Svetog Savu i poželeo im srećnu slavu.

Pored kumova, oca Neđeljka i predsednika SKC Roberta Jovanovskog, prisustvovali su i potpredsednik Saša Ugrčić kao i članovi uprave Dejan Predić, GoranTomić i Saša Višnjić.