Privatna arhiva
Karl Nehamer

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer istakao je danas da je Austrija zemlje Zapadnog Balkana stavila na spisak posebno ugroženih koronavirusom za koje važi upozorenje na putovanje zato što su i same tamošnje vlade preduzele mere iz straha od rasta zaraze.

On je na javnom servisu ORF, upitan da li se ne primenjuju dvostruki aršini kada su u pitanju Nemačka, Švajcarska, ali i Rumunija i Češka, a na drugoj strani Zapadni Balkan, posebno apostrofirajući Srbiju, rekao je da je u Srbiji sama vlada podigla nivo upozorenja na situaciju.

– Ne mogu da se složim da primenjujemo dvostruke aršine. U Srbiji je sama vlada na najviši nivo podigla upozorenje. To nije izmišljotina Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije, već je srpska vlada ocenila ozbiljnom aktuelnu situaciju u Srbiji – rekao je Nehamer.

On je ukazao da austrijske vlasti, zbog toga, moraju veliki broj građana poreklom iz Srbije upozoriti na stanje u toj zemlji.

– Ako srpska vlada preduzima nove restriktivne mere iz straha od rasta intenziteta zaraze, onda moramo to ozbiljno shvatiti – podvukao je Nehamer.

Takođe je i Hrvatska posebno apostrofirana, kao zemlja u kojoj rado letuju Austrijanci, uz napomenu da su brojevi zaraze u Nemačkoj četiri puta veći, u Švajcarskoj dvostruko veći, a izjave su fokusirane samo na Hrvatsku.

– Zdravstveni eksperti su ti koji daju svoje ocene. Ministarstvo zdravlja je već istaklo da se ne prati samo broj novozaraženih, već više faktora, a tako i broju testiranja. Ne testiraju sve zemlje jednako. Imamo mnogo ljudi poreklom sa Zapadnog Balkana u Austriji, a tokom leta možemo videti pojačane aktivnosti putovanja. Na to gledamo sa zabrinutošću jer smo već videli da se vraćaju u Austriju sa ”koronom u svom prtljagu””, kazao je Nehamer.

On je istakao da koronavirus nije pobeđen, i da treba i dalje poštovati mere kao što je neophodna distanca, redovno pranje ruku…

Stanovnicima Austrija preporučio je da letuju u Austriji, naglasivši da je turizam važna privredna grana, koja daje veliki doprinos BDP-u.

Isto tako ukazao je da je dobro letovati u Austriji, jer je to najbezbednije okruženje, pošto se za druge zemlje ne može predvideti razvoj u vezi s koronavirusom.

1 COMMENT

  1. Божја заповест:
    ГЕН НЕ РАЛ НО , ОРАЛ НО
    ГЕН НИ ТАЛ НО ,
    ГЕН НИ ТАЛ И ЈА ,
    ГЕН НО МИ .
    Тако је гласила божја заповест, запамћена као изрека : НЕ МЕШАЈ СЕ У БОЖЈА ПОСЛА .
    Латини је нису разумели, али су од тих речи створили своје изразе:
    генерално , орално , генитално , гениталија , геноми , Италија .
    Кршећи божју забрану да се ни део гена несме мењати, и обећање да ни он ни тал-део неће да мења , генетичари стварају генетске грешке .
    Вирус који су створили није нечији успех већ божја казна .
    Позовите Србе да вам протумаче свој запис, из СВЕТ ОПИСа или СВЕТО ПИСМО како га ми називамо .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here