D. Timarac
Svi u kolo, pa u Novu 2020. godinu

Nakon pakleno vrućeg dana tokom kojeg se temperatura podizala i do 45 stepeni, na zapadnom delu Sidneja gde živi najveći deo Srba, veče je donelo osveženje i užitak u Novogodišnjoj noći. Pokazalo se i ove godine da Srbi vole da se međusobno druže, što su u našim klubovima i očekivali, pa su se svojski potrudili da spremno dočekaju goste.

Na zadovoljstvo publike, pažljivo su birani i pevači i orkestri. Najbolje posećen bio je Srpski centar u Bonirigu koji je za “najluđu” noć angažovao pevački par Biljanu Jevtić i Aleksandra Ilića, koje su pratili orkestar Dragana Vujadinovića i popularna pevačica Zore Micevska. Po atmosferi nisu mnogo zaostajali ni Srpski klub “Sveti Sava” iz Hokston Parka i SNO.

Dragana Uzelac, Radmila Misić i Slavče Dimić uveseljavali goste u Novogodišnjoj noći

Prvi klub koji je ekipa “Vesti” obišla u novogodišnjoj noći bio je u Hokston parku, gde su u svečanoj atmosferi gosti uživali u muzici orkestra i pevača, koji su i sami poželeli da čestitaju Novu 2020. godinu srpskoj zajednici Australije. Dragana Uzelac je bila vidno raspoložena i za pesmu i za priču:

– Pozdravljam naš narod, želim svima srećnu Novu godinu. Bog im dao zdravlje, sreću i svako dobro u životu!

Čestitki se pridružila i Radmila Misić koja je u pauzi između pesama rekla:

– Pozdravljam naše Srbe u celom svetu, a posebno u Australiji i svima od srca želim zdravlje, sreću i ljubav.

Veselo: Zoran i Savica Crnogorac, Anđa Lugonja, Spomenka Zoranović, Ljilja Vujančević, Marina i Zoran Šikman, Stanoja Zoranović i Nenad Vujančević

Čestitkama se pridružio i gospodin Slavče Dimić rečima:

– Hvala ovim divnim ljudima koji su došli da u društvu najbližih uđu u Novu godinu. Neka svima bude srećna i berićetna.

U Novu godinu s najbližima

Ni predsednik kluba, gospodin Dragan Milovanović, nije bio škrt na čestitkama:

– Drago mi je da naši ljudi nisu izgubili naviku zajedničkog svečarenja. Nama u klubu je posebno drago kad ih vidimo u velikom broju. Svim našim Srbima želim svako dobro u Novoj godini. Da ih služe zdravlje i sreća i da se što češće u zdravlju srećemo.

Parkiralište u krugu Srpskog centra u Bonirigu bilo je solidno popunjeno, što je ukazivalo da je dobrano puna i velika sala. Svetlost je bila podešena potrebnoj atmosferi, a sa bine se orio glas Ace Ilića. Naredna pesma je bila već nešto bržeg ritma, pa se razvilo kolo…

Aleksandar Ilić i Biljana Jevtić u Bonirigu

Aleksandar Ilić je zagrejao atmosferu svojom pesmom, a ništa manje nije bio štedljiv u poruci kojom je poželeo dobro zdravlje i sreću srpskoj zajednici:

– U Bonirigu je uvek lepo druženje sa našim narodom. Ovo je naša treća novogodišnja noć sa ovdašnjom publikom. Nosi to posebnu lepotu, pomešanu sa nostalgijom. Provod sa ovolikom publikom i ovim divnim ljudima, koji znaju sve naše pesme, zaista je vrhunski! Ostaćemo dvadesetak dana u Australiji, obići ćemo i Pert i još neke gradove. Srdačan pozdrav “Vestima” i čitaocima. “Vesti” su moja omiljena novina iz mladosti, koja nas je pratila na evropskim gostovanjima.

Biljana Jevtić: Pozdrav “Vestima”

Iskoristili smo priliku i zamolili Biljanu Jevtić za utisak o atmosferi:

– Srećna sam što sam večeras ovde, sa ovim divnim ljudima. Već deveti put smo u Australiji, iza nas je toliko i turneja po ovom kontinentu na kojem smo stekli veliki broj prijatelja. Sve njih pozdravljam, kao i čitaoce “Vesti” i našeg prijatelja, gospodina Duška Vidakovića. Neka se svima ispune sve želje, od srca to želim. Nadam se da ću još koji put doći među naše divne ljude i u ovu divnu zemlju.

Zore Micevska i Biljana Jevtić

Uživajte u ljubavi

– Svako dobro čitaocima “Vesti” i svim našim ljudima, bilo gde da se nalaze. Neka ih služi zdravlje i sreća neka uživaju u ljubavi i u zaljubljivanju – reče nam Zore Micevska i ode da otpeva set pesama.

U kolu se našla i svetska Mis turizma Julijana Nikoliš

Veselo i u SNO

I u sali SNO bilo je svečano i veselo. Predsednik Đorđe Grubišić angažovao je ansmbl Mirka Goluba i Sonju Dinamit da zabavljaju goste. Njima su se pridružili i pevači iz Kanade koji će gostovati u ovom klubu i za doček Srpske nove godine.

Predsednik Grubišič se zahvalio svima koji pružaju podršku ovome klubu i svima poželeo zdravlje i sreću u Novoj godini.:

– Neka svima bude srećno i berićetno u novoj 2020. godini!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here