pixabay.com
Zastave SAD i Teksasa

Republikanska predsednička kandidatkinja Niki Hejli objasnila je da su njeni komentari o secesiji bili usmereni na predsednika SAD Džozefa Bajdena i “krizu ilegalne imigracije”.

– Ako Teksas odluči da to želi, može to da uradi. Ako cela ta država kaže “ne želimo više da budemo deo Amerike”. To je njihova odluka. Mislim da vlast ne treba da govori ljudima kako da žive, kako da bilo šta rade. Mislim da treba da pustimo slobodu da živi – rekla je Hejli.

Ona je dodala da i dalje veruje da do toga neće doći.

– Mislim da će države donositi odluke, ali hajde da pričamo o tome šta je realnost. Teksas se neće otcepiti. Po mom mišljenju, to nije nešto što će učiniti – rekla je ona.

Na pitanje o svojim komentarima, Hejli je ponovila da Teksas to neće učiniti.

– Oni to neće učiniti. To čak i nije problem. Ono što bi trebalo da bude problem sa Teksasom je što oni imaju posla sa strašnom krizom ilegalne imigracije. Savezna vlada, Džo Bajden, nije tu za njih. Trebalo bi da ih pustimo da urade sve što treba da bi Teksašani bili bezbedni, a Teksas zaštićen. To je cilj. To je ono što želimo da uradimo – naglasila je ona.

Teksas je u svađi sa Bajdenovom administracijom zbog ograde od žilet-žice duž prolaza, gde je broj migranata porastao poslednjih meseci.

U nedavnoj odluci, Vrhovni sud je odlučio da, privremeno, savezna vlada može da demontira ogradu dok slučaj napreduje na nižim sudovima, dozvoljavajući Teksasu da nastavi izgradnju.

Nakon ove kontroverzne odluke, spekuliše se o potencijalnoj eskalaciji tenzija između Teksasa i vlade savezne države.

4 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

    • Eeee, ima nas svakakvih… Idi prijatelju u tvoju EU, Ameriku, ma gde god hoćeš…
      Ja ne mogu da verujem da ovde još ima ljudi koji veruju u mantru “mi smo krivi jer nismo hteli da prihvatimo ništa što je EU, USA, “zapad” nudio…
      Svaki od njih kada ih pitate “A šta je to “zapad” nama nudio, a mi odbili” umeju samo da slegnu ramenima… Ništa. Neka me isprave te umne glave…
      A spisak šta je sve “zapad” zahtevao, otimao i koga sve pobio na našim prostorima je nepregledan… I i dalje neskriveno to rade…
      Pa ti se dobro zamisli prijatelju šta te čeka u “njihovom zagrljaju” kad si toliko zaljubljen…
      Da, “ljubav je slepa”…
      Nego, setih se i nastavka “mantre” usađene u takve umove… Ide “Da smo mi prihvatili sve što je zapad nudio još 1990, a ne da smo se “svađali i inatili”, mi bi sad bili jači od Italije”….
      Eeee, tugo moja… Kad to čujem, samo ih pitam “A jel “Makedonija” prihvatila sve radosno i oberučke? Jeste. Pa meni ne liči da je danas “Makedonija” prestigla Italiju po ičemu dobrom…
      Ej pameti…

  2. Rusija je unistila glavni grad Cecenije, napravila ogromne zlocine po toj istoj drzavi, Staljin je raselio Cecene po Sibiru, Rusi su zlocinima stvorili Abhaziju, Osetiju….Rusija=Amerika

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here