pixabay.com
Foto: Ilustracija

Fabrika obuće Boreli u stečaju ponudila je u zakup i poslovno-tehničku saradnju za maloprodajne objekte u 12 mesta u Srbiji.

To je objavila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Boreli traži ponude za zakup prodavnica u Rekovcu, Soko Banji, Kragujevcu i Titelu, dok su za režim poslovno-tehničke saradnje ponuđeni prostori u Leskovcu, Vladimircima, Inđiji, Valjevu, Novoj Varoši, Zemunu, Paraćinu i Majdanpeku.

Površine ponuđenih poslovnih prostora su od 27 do 166 kvadratnih metara.

Podsetimo, firma Boreli iz Sombora je nakon raspada Jugoslavije postala naslednik fabrike Borovo iz Hrvatske.

Na ovim prostorima bila je čuvena i po proizvodnji popularnih borosana i startas patika.

Ova firma je otišla u bankrot 2016. godine, a u vlasništvu nekadašnjeg proizvođača obuće ostalo je više od 90 prodavnica širom Srbije.

Fabriku Bata – jugoslovenska tvornica gume i obuće d.d. Borovo osnovao je 1931. češki industrijalac Jan Bata u okolini Vukovara u Hrvatskoj.

Zlatno vreme ove fabrike obuće bilo je u Jugoslaviji osamdesetih godina prošlog veka, kada je Borovo zapošljavalo širom zemlje 23.000 ljudi, proizvodilo se 23 miliona pari obuće godišnje, 580.000 komada auto-guma i 12.500 tona gumeno-tehničke robe.

Posle raspada SFRJ Borovo je nastavilo da postoji u Hrvatskoj, a 1997. godine fabrika obuće u Somboru promenila je ime u Boreli.

1 KOMENTAR

  1. Оваква фабрика, на слици, није постојала у Титовој Југославији.
    Сви југословенски носталгичари нека се селе у Хрватску и тамо праве ново братство-јединство а Србију нека оставе на миру.

  2. ma ti lupetas opasan si mi ti nacionalista i srbin verovatno neznas sta je sve i koje fabrike imala jugoslavija a kad si tako veliki srbin sto ne odes malo da branis kosovo nego lepo je lupetati i srbovati u sumadiji i oko beograda

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime