Foto: MN Press
Aleksa Radanov

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Igokee u trećem kolu regionalne ABA lige. Crveno-bele je trijumfa koštala loša igra u prvom poluvremenu u kojem su postigli samo 22 poena, što je bilo nenadoknadivo u nastavku, iako su uspeli da u jednom momentu priđu na samo pet poena zaostatka.

Jedan od junaka pobede Igosa nad Zvezdom bilo je i nekadašnje “dete” crveno-belih, Aleksa Radanov. Odličnom igrom u poslednjoj deonici sprečio je nalet Beograđana i tako osigurao trijumf svojem timu. Posle pobede, slavio je tačno ispred klupe kluba sa Malog Kalemegdana što se navijačima gostiju nije dopalo. On se u klubu sa Malog Kalemegdana nalazio još od juniorskih dana, a od 2015. do ove godine bio je njen igrač.

– Ja sam emotivan čovek, a kada igram protiv kluba u kojem sam bio jako dugo i gde nisam dobio pravu šansu, možda nezasluženo, ja ne znam, ali eto dobio sam priliku da pokažem da zaslužujem i ta moja emocija nije namerna niti uprerena protiv bilo koga, nego jednostavno sam emotivan čovek sa punom željom da pokažem šta mogu i šta znam. To je neka moja reakcija, ali svakako sam se izvinio zbog toga – reči su Radanova.

Potom je prokomentarisao šta je to tačno rešilo jučerašnju utakmicu.

– Kao što sam rekao u najavi utakmice, najbitnije je bilo da uđemo s energijom u meč, da pokažemo da je ovo domaći teren i da ga branimo na najbolji mogući način. Odigrali smo od samog starta jako, strpljivo i pametno u napadu, radili smo stvari koje smo pripremali, tako da smo to izveli na najbolji mogući način. Tokom celog meča smo se pitali i priveli ga kraju sa pobedom. Dobro, bilo je oscilacija u trećoj četvrtini, ali igrali smo protiv evroligaške ekipe, koja je jedna od najboljih i osvajač ABA lige, pa 20 razlike ništa ne znači jer to oni mogu da stignu. Izdržali smo i pobedili – zaključak je Alekse.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here