Nekoliko trikova za lepšu kosu

0

Bez obzira na boju kose, šareni ili svetli modni detalji uvek će dodatno naglasiti vaš stil
 

Uskladite ten sa bojom kose

Jedan od najboljih saveta koji imamo za vas je da pažljivo birate nijanse pudera. Suviše svetle nijanse učiniće da izgledate bledo i ispijeno, a tamnije nijanse mogu na vašoj koži izgledati suviše neprirodno i izveštačeno. Najbolje bi bilo da birate nijanse najsličnije vašem tenu.

 

Pramenovi

Kada posvetljujete pramenove, uradite to tako da, kada vaša kosa raste, razlika između osnovne i svetlijih nijansi ne bude suviše primetna. Konsultujte se sa frizerkom jer ona najbolje zna šta će vam odgovarati.

 

Isprobajte sombre efekat

Ombre i sombre trenutno su pravi hit, a izgledaju odlično i na tamnijoj kosi. Ovaj efekat teško je postići kod kuće (teže nego posvetljivanje kose ili izvlačenje pramenova), pa vam preporučujemo da posetite frizerski salon. Potrebno je da prelaz bude veoma suptilan, a ne da je razlika između tonova suviše očigledna.

 

Koristite crnu šminku

S tim da ne preterate. Mnogi make-up stručnjaci navode da bi idealan izbor za žene sa tamnijim očima i tamnijom kosom bila crna maskara i ajlajner jer će ih dodatno naglasiti.

 

Šiške

Postoji nešto predivno i dramatično u šiškama koje pokrivaju lice. Ako imate tamnu kosu a želite da isprobate nešto novo, razmislite o šiškama. Samo par poteza makazama osvežiće vaš izgled

 

Nosite modne detalje

Bez obzira na boju kose, šareni ili svetli modni detalji uvek će dodatno naglasiti vaš stil i reći nešto više o vašoj ličnosti. Uz tamnu kosu odlično idu tamno zelene i plave nijanse, kao i purpurna, pink, tirkizna i crvena boja. Ne zaboravite na trake za kosu – one će vašim odevnim kombinacijama podariti dodatnu notu elegancije.

 

Crveni ili ljubičasti pramenovi

Oni se odlično slažu sa crnom kosom i zahvaljujući njima izgledaćete jedinstveno i veoma upečatljivo u svojoj okolini. Bordo nijanse najbolje će osvežiti kosu braon nijansi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here