Tanjug
Vjačeslav Volodin

Predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin izjavio je danas da je obnavljanje sporazuma o izvozu žita iz ukrajinskih luka nemoguće, dok se, kako je rekao, bezbednosni koridor koristi za terorističke napade.

– Korišćenje bezbednosnog koridora za terorističke napade na brodove Crnomorske flote je neprihvatljivo. Ne može biti sporazuma o izvozu žita pod tim uslovima – naveo je Volodin.

Rusija je u subotu saopštila da suspenduje učešće u sporazumu o izvozu proizvoda iz ukrajinskih luka nakon, kako Moskva tvrdi, terorističkog napada Ukrajine na brodove Crnomorske flote i civilne brodove u vodama kod Sevastopolja.

Volodin je na Telegramu napisao da je Rusija ukrajinskoj strani pružila mogućnost da izvozi žito, koje je trebalo da ide u zemlje Afrike i Azije kojima je najpotrebnije. Ponovio je tvrdnju Moskve da je samo 3-4 odsto izvezenog žita otišlo u te zemlje, a da je najveći deo izvezen u bogate države Evropske unije, prenosi RIA Novosti. Volodin je ocenio da je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski svojim postupcima poništio sve sporazume postignute uz učešće Turske i UN.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here