Nema ponuda za privatizaciju JAT-a

0

Jat ervejz čeka kupca

"Oni (Jat ervejz) u ovom trenutku, koliko ja znam, nemaju nikakve konkretne ponude vezane za privatizaciju. U ovom trenutku sve je na nivou nekih priča, koje čitamo iz štampe", rekao je Miljković ukazujući da trenutno nema nikakvih konkretnih ponuda i da nikakvi pregovori nisu započeli.

U medijima su se ovih dana pojavili napisi, pre nego što je i raspisan javni poziv za strateško partnerstvo sa nacionalnim avio-prevoznikom, da se kao buduće "gazde" tog javnog preduzeća već vide bivši vlasnici fabrike grickalica "Marbo" Andrej Jovanović i Bojan Milovanović.

Miljković je govoreći o eventualnoj zainteresovanosti stranih kompanija za srpskog avioprevoznika, takođe, kazao da još nema konkretnih ponuda za strateško partnerstvo sa "Jat ervejzom".

"Turkišen erlajns" su tražili od nas nekakve uslove koji su bili nemogući da se ostvare, tako da pretpostavljam da oni van tih uslova neće dalje da pregovaraju, jer se posle toga nisu javili već dva meseca, kaže Miljković.

Što se tiče "Er-Berlina", dodao je on, oni su, za sada, izrazili neku usmenu zainteresovanost i nisu se do sada pojavljivali sa nekim konkretnim zahtevima.

U razgovorima sa avio-prevoznikom "Etihad ervejz" iz Abu Dabija, prema njegovim rečima, "nije bilo konkretnih razgovora, niti je do sada stiglo neko pismo o nameri koje bi moglo da inicira početak priprema za pregovore o privatizaciji".

Miljković je kazao da u medijima nije dobro preneta nedavna izjava ministra Milutina Mrkonjića o navodnom početku pregovora zakazanim za danas o strateškom partnerstvu sa "Jat evrejzom".

Prema rečima državnog sekretara Mrkonjić je, najverovatnije, govorio o nekim ranije dogovorenim obavezama menadžmenta "Jat ervejz"-a prema vladi u vezi sa pripremom programa za privatizaciju.

"To je nešto što je davno već dogovoreno. Verovatno je na to mislio ministar (kada je davao izjavu u Kraljevu), ali mislim da to nema neke velike veze sa ovim poslednjim događajima", naveo je državni sekretar.

"Oni su (menadžment Jat ervejza) svoj program već napravili i u njega je uključeno sve ono što je planirano za ovu godinu i prodaja zgrade i izdvajanje ovih non-kor (pratećih) delatnosti, smanjivanje broja radnika, obnavljanje flote".

Sve je to nešto što je menadžment "Jat ervejza" u svom programu predvideo i očekuje se da na vladi bude usvajanje njihovog programa, istakao je državni sekretar.
Miljković je izrazio očekivanje da će taj program biti usvojen u toku ovog meseca i rekao da sve zavisi od toga koliko brzo će menadžment "Jat ervejza" dostaviti svoj program.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here