Office of the President of the Republic of Croatia/Tomislav Bušljeta

Ministar odbrane Hrvatske Ivan Anušić je danas povodom najave da će i Srbija nabaviti francuske borbene avione “Rafal” izjavio da nema trke u naoružanju među tim državama jer je Hrvatska jača i kompaktnija oružana sila i članica je NATO.

– Ne možemo govoriti ni o kakvoj trci u naoružanju u regionu jer Hrvatska je članica NATO, a Srbija nije i tu je kraj priče – izjavio je Anušić u Đurđevcu, prenela je agencija Hina.

Upitan o najavi iz Srbije da bi mogla kupiti „Rafale“, Anušić je odgovorio da se Beograd može naoružavati koliko god hoće jer je to njegovo pravo, a da je Hrvatska jača i kompaktnija oružana sila.

– Oni (Srbija) nisu mnogo napredovali od pre 35 godina. Jedino što mogu kazati jeste da im čestitam na njihovim Rafalima i da im želim sreću s njima – rekao je ministar i funkcioner vladajuće Hrvatske demokratske zajednice.

Povodom izjava predsednika Hrvatske Zorana Milanovića da je Hrvatska kupovinom „Rafala“ nabavila samo jednu skupu cipelu, a da druga nedostaje – da nema protivvazdušnu odbranu, dovoljno municije i mnogo drugog, Anušić je odgovorio da je kupovina „Rafala“ najveća investicija Hrvatske u odbrambene snage od Domovinskog rata čime će se postići da će imati najjače vazduhoplovstvo u regionu.

– E sada, kad govorimo o drugoj cipeli koju spominje predsednik, naravno da ona ide s prvom. Radi se o protivvazdušnoj odbrani koja je u procesu nabavke. Radarski sistemi su u planu i proceduri nabavke – dodao je Anušić.

Hrvatska je 2021. potpisala ugovor sa Francuskom o kupovini 12 polovnih francuskih borbenih aviona “Rafala”, vredan 999 miliona evra.

Premijer Andrej Plenković najavio je ranije da će prvi avioni stići u Hrvatsku krajem aprila.

5 COMMENTS

  1. Пази да не поверујемо Србија је за НДХ-азију у сваком погледу Војно надмоћнија…Кроз Историју се показало ко су јунаци и борци а ко кукавице!

  2. Ali sampione uvek ste bili sakriveni pod neciju suknju i nikada ali nikada u istoriji niste istupili napred i pokazali vasu cuvenu hrabrost
    Sve vas neko stiti i brani i junacite se tudjom snagom
    Zato i sada vam je bolje da cutite i ne komentariste Srbiju
    Srbija je mnogo loseg dozivela u proslosti zbog vas i vama slicnih, kukavica i placljivaca
    I dalje ste isti i dalje se kurc.te

  3. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here