Nema uslova za sednicu o poplavama

0

Čeka se izveštaj Vlade Srbije o proceni štete: Maja Gojković
 

– Moramo da sačekamo izveštaj da bismo imali dobru raspravu, a ne da je politizujemo – kazala je Maja Gojković odgovarajući na pitanje poslanice Demokratske stranke (DS) Aleksandre Jerkov koja je od predsednice parlamenta zatražila objašnjene zašto još nije odlučeno o njihovom zahtevu koji su podneli 26. maja.

 

– Nije prikladno da vi kao predsednica Skupštine obraćate i govorite o poplavama u medijima, a ne u Skupštini, gde postoji zahtev – istakla je Aleksandra Jerkov.

Ona je postavila i pitanje Vladi Srbije da li će se održati javna rasprava o predlogu Zakona o radu pre nego što stigne u parlament, jer se, kako je navela, "stiče utisak da Vlada izbegava javnu raspravu".

 

Poslanike je interesovalo i zašto u niškom Kliničkom centru nije počelo da radi kardiohirurško odeljenje, iako je kako je kazao Blagoje Bradić iz poslaničkog kluba Nove demorkatske stranke, "zgrada završena 2011. godine".

 

Pitanja su upućena i Ministarstvu saobraćaja, zbog neprimenjivanja u aprilu donetog Pravilnika o uvozu polovnih automobila, ali uočenih problema pri obavljanju tehničkih pregleda automobila.

 

Po Poslovniku Skupštine Srbije, poslanici imaju pravo da na početku sednice utorkom i četvrtkom postavljaju pitanja Vladi, a svakog poslednjeg četvrtka u mesecu predstavnici vlade od 16 do 19 sati u parlamentu odgovaraju na pitanja.

 

Skupština Srbije je posle poslaničkih pitanja nastavila sednicu na kojoj će raspravljati o Izveštaj o radu Fiskalnog saveta za 2013. godinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here