EPA-EFE/ROMAN PILIPEY
Ukrajinski vojnici pokazuju dokumenta ubijenih ruskih vojnika

Ukrajina je odbacila mogućnost da pristane na prekid vatre sa Rusijom i rekla da Kijev neće prihvatiti bilo kakav sporazum sa Moskvom koji uključuje ustupanje teritorije.

Priznajući da stav Kijeva o ratu postaje sve beskompromisniji, savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak je u intervjuu za Rojters rekao da bi se ustupci osvetili Ukrajini jer bi Rusija uzvratila jače posle svakog prekida borbe.

“Rat neće prestati (posle bilo kakvih ustupaka). Samo će biti stavljen na pauzu na neko vreme”, rekao je on Rojtersu u dobro čuvanoj predsedničkoj kancelariji, gde su neki prozori i hodnici zaštićeni vrećama peska.

Podoljak je kazao da će posle izvesnog vremena Rusi ojačati svoje oružje i ljudstvo, i krenuti u novu ofanzivu, još krvaviju i obimniju.

On je odbacio, kao veoma čudne, pozive Zapada na hitan prekid vatre koji bi uključio ruske snage koje bi ostale na teritoriji koju su okupirale na jugu i istoku Ukrajine.

Ruske snage moraju napustiti zemlju i “nakon toga će biti moguć nastavak mirovnog procesa”, rekao je Podoljak.

6 COMMENTS

  1. Hteli ne hteli, gde je ruska zastava zabodena tu ce ti i Rusija da bude. I na Kninskoj tvrdjavi se vila srpska zastava. A gde je sad?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here