Nema velikog rata

0

BRITANSKA IZVIDNICA: Avion iz baze "Linkoln" poleće ka Baltiku

Vojni analitičar, bivši oficir Konstantin Sivkov smatra da ukoliko Rusija pošalje vojsku u Ukrajinu, reakciju treba očekivati samo od NATO-a.
-Ubrzanim maršem u susret može samo da krene armija NATO-a. U zoni gde se sretnu ruska i natovska vojska biće i granica podele Ukrajine. Najveći rizik je vatreni susret jer će to neizbežno dovesti do neophodnosti da Rusija primeni nuklearno oružje jer kopnene snage Evrope gotovo 10 puta premašuju ruske, a mi ne bismo imali drugi izlaz – ističe Sivkov. On objašnjava da će, u slučaju da NATO izvrši invaziju na Ukrajinu, borbena dejstva biti "klasična vojna operacija uz korišćenje kopnene vojne tehnike, sredstava za uništavanje izviđača, vatrenu podršku iz vazduha, osvajanje premoći u vazduhu, prebacivanje desanta i osvajanje čitavih prostora".
Sivkov ističe da se NATO neće odlučiti za takav scenario s obzirom da "tamo nema kompletnih idiota koji bi ušli u veliki rat sa Rusijom".
– Zato treba očekivati da će se rat završiti lokalnim konfliktom u kome će sva dejstva biti lokalna, a sam NATO neće objaviti opštu mobilizaciju – zaključio je Sivkov.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here