Nema zaštićenih u borbi protiv kriminala i korupcije

0

Milorad Veljović i Nebojša Stefanović
 

Stefanović je, na svečanosti u Sava centru u Beogradu povodom Dana MUP-a,
slave i Dana policije Srbije, istakao da za kriminal i korupcije nema i ne može biti razumijevanja.

 

"Naša dužnost je da opravdamo poverenje u policiju, tako što ćemo graditi zajedništvo i timski duh i pokazati da u Srbiji nema zaštićenih. Svako ko se ogreši biće najstrožije kažnjen. Nemir treba da osećaju samo oni koji su se ogrešili o zakone", rekao je Stefanović.

 

On je istakao da se posebno mora otkrivati kriminal i korupcija u redovima policije, gde ne smije biti zaštićenih i da niko neće moći da se sakrije iza uniforme, značke ili čina.

 

Stefanović je rekao da je ponosan na aktivnosti policije tokom poplava i da nije mogao da pretpostavi da će se prvih dana od preuzimanja dužnosti ministra policije Srbija naći u vanrednoj situaciji.

 

Direktor policije Srbije Milorad Veljović rekao je da je tokom prošle godine policija rasvetlila najsloženije predmete u kojima je država oštećena za gotovo milijardu evra.

 

Veljović je naveo da korupcija i nečasni policajci, kojih je manjina, narušavaju ugled policije, te dodao da interesne grupe vrše pritisak na policiju, jer ugrožava njihovo postojanje. "Najenergičnije ćemo im se suprotstaviti i nećemo dozvoliti da budu deo našeg sistema, rekao je Veljović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here