pixabay.com

U Austriji je do sada vakcinisano više od pet miliona ljudi, a 529 od njih neće dobiti takozvani “Zeleni pasoš”, i moraće i dalje da se testiraju na Kovid19.

Radi se o osobama koje su se u inostranstvu vakcinisale ruskom Sputnjik V ili kineskom Sinovac vakcinom, koje se po prvi put nalaze u statistici Ministarstva zdravlja Austrije.

Ukupno je 529 osoba, koje žive u Austriji, zatražilo da im se u elektronsku bazu podataka o vakcinaciji unese vakcinacija kineskom ili ruskom vakcinom protiv korona virusa.

To je verovatno samo delić onih koji su se vakcinisali ovim cepivima u inostranstvu.Pošto te dve vakcine nisu odobrene u Austriji lica vakcinisana tim cepivima ne mogu dobiti sertifikat o vakcinaciji, a tako ni Zeleni pasoš.

To znači da ne mogu koristiti prednosti koje postoje za vakcinisana lica.

Za posetu restoranu, frizeru, korišćenje bazena, hotela, oni moraju i dalje da se testiraju, jer se njihova vakcinacija ne priznaje.

Na drugoj strani 3.595.007 stanovnika Austrije se vakcinisalo Biontek-Fajzer vakcinom, 801.244 AstraZeneka vakcinom, te 493.430 Moderna vakcinom, i ostatak Džonson&Džonson cepivom, i svi oni mogu bez dodatnih testiranja da koriste sve slobode predviđene usvojenim uredbama.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime