Tanjug

Dok Vučić želi da ostavi utisak balansiranja između Zapada i Rusije, Vulin važi kao otvoreni simpatizer Kremlja, ocenjuje nemačka agencija dpa posle ostavke Vulina na mesto šefa BIA.

Aleksandar Vulin je u petak „iznenadno“ podneo ostavku na mesto šefa Bezbednosno-informativne agencije, ocenjuje vodeća nemačka agencija dpa.

Agencija opisuje Vulina kao „bliskog Moskvi“.

SAD i EU traže moju glavu kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji“, citira dpa iz Vulinovog saopštenja koje su preneli mediji.

Agencija podseća da je Vulin „bliska osoba od poverenja“ srpskog predsednika Vučića.

„Dok Vučić želi da ostavi utisak balansiranja između Zapada i Rusije, Vulin važi kao otvoreni simpatizer Kremlja. Često posećuje Moskvu i gaji operativne veze sa ruskim tajnim službama“, navodi dpa.

Podseća se da su Sjedinjene Države ovog jula uvele sankcije protiv Vulina.

Srbija jedina nije uvela sankcije Rusiji

Nemačka televizija ntv na svom portalu podseća da su SAD povezale Vulina sa organizovanim kriminalom, trgovinom narkoticima, tvrdeći da pomaže i širenju ruskog uticaja na Balkanu.

Kako navodi ntv, Srbija gaji tradicionalno dobre odnose sa Rusijom. „Beograd i Moskvu ne povezuje samo zajedničko pravoslavno nasleđe, već i zadrška prema NATO.“

Srbija je, dodaje se, jedina zemlja među balkanskim kandidatima za EU koja nije uvela sankcije protiv Rusije nakon njene agresije na Ukrajinu.

2 COMMENTS

  1. Oni to nama podvlaće kao nešto strašno! Simpatizira državu, koja nas nikad nije napala za razliku od Nemaca u svim oblicima i kombinacijama!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here