EPA
Priština

Ambasada Nemačke u Prištini, u odgovoru listu Gazeta ekspres, odbila je da saopšti detalje o razgovoru šefice nemačke diplomatije Analene Berbok sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem rekavši da su takvi razgovori sa međunarodnim kolegama poverljivi.

Gazeta ekspress je upitala za detalje razgovora povodom Dačićeve izjave da ga je nemački diplomata upitao “kako ste prevarili Hašima Tačija da potpiše Briselski sporazum 2013. godine”, pošto nijedan albanski premijer ne bi primenio taj sporazum.

“Sastanci koje ministarka spoljnih poslova Berbok održava sa svojim međunarodnim kolegama podležu poverljivosti. Naravno, to važi i za razgovore sa ministrom spoljnih poslova Dačićem”, rekli su za Gazetu ekspres u odgovoru iz nemačke ambasade u Prištini.

Iz nemačke ambasade su poručili da Vlada Nemačke u potpunosti podržava Briselski sporazum iz 2013. godine i da smatra da je njegova primena zajedno sa Ohridskim sporazumom postignutim 2023. godine odlučujuća za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije i za njihovu integraciju u EU.

“Nemačka savezna vlada ponavlja svoju punu podršku Briselskim sporazumima između Srbije i Kosova iz 2013. koji su postignuti u okviru dijaloga predvođenog EU. Implementacija ovog sporazuma i narednih sporazuma uključujući Ohridski sporazum iz 2023. godine ključna je za unapređenje normalizacije odnosa između dve zemlje, doprinos regionalnoj stabilnosti, kao i unapređenje puteva Srbije i Kosova u EU”, saopšteno je iz nemačke ambasade u Prištini.

1 COMMENT

  1. Gospoda iz Abasade ne poznaje dobro stsnje pregovora briselski sporazum je potpisan od sviju strana dok ohriski predlog nije podpisan ni od jedne strane u lazi su kratke noge ha ha ha

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here