EPA
Vladimir Putin

Nemačka i Evropa bez ruskog gasa više nisu konkurentne, ocenila je nekadašnja ministarka spoljnih poslova Austrije Karin Knajsel. Ona je, autorskim tekstom u ruskom listu “Vedomosti”, ponovo izazvala, svojim proruskim stavom, buru u austrijskoj javnosti.

Ona prognozira teško stanje po evropsku industriju bez ruskog gasa.

– Nemačka i Evropa bez ruskog gasa više nisu konkurentne. Vladimir Putin je evropskim zemljama nudio ‘besplatne isporuke gasa’, pod uslovom da se strane kompanije nasele u Rusiju – tvrdi ona u svom tekstu.

To je, smatra, posebno interesantno za srednja prduzeća, nezavisno od sankcija.

Knajsel je, kako prenose austrijski mediji, do maja bila u Nadzornom odboru Rosnjefta, i morala je tu funkciju napustiti na ogroman pritisak zapada.

Zbog velikog pritiska, kojem je bila izložena u Austriji zbog svog stava prema Rusiji, a poznato je da je na njenu svadbu, dok je bila ministarka, doputovao u Austriju Vladimir Putin lično, ona je, kako tvrdi, bila prinuđena da se odseli u Liban.

U avgustu je privukla pažnju javnosti time što je na Tviteru okačila karikaturu na kojoj se vidi delegacija EU kao “siromašni građanin” koja moli Putina 2023. za pomoć.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here