EPA/Clemens Bilan
Ministarka inostranih poslova Nemačke Analena Berbok

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok tokom svoje posete Ukrajini bila je prinuđena drugi dan zaredom da zbog sirene za vazdušnu opasnost boravi u skloništu, javljaju nemački mediji. Ovog puta, za sve je kriv bio navodno “ruski izviđački dron”.

Analena Berbok posetila je danas Nikolajev. U njenoj pratnji nalazili su se, između ostalih i novinari “Bilda”. Kako se navodi, kolona automobila sa ministarkom krenula je ka Crnom moru kako bi posetila tamošnju stanicu za desalinizaciju, koja se nalazi 50 km od linije fronta.

U međuvremenu, na putu ka stanici navodno se ruski izviđački dron približio koloni automobila. Obično njegovo pojavljivanje aktivira sirenu za vazdušnu opasnost. Vozači su pokušavali da pobegnu od drona, ali nisu uspeli. Na kraju je dron ipak odleteo. Međutim, poseta stanici je otkazana.

„Poseta hidrotehničkim objektima morala je da bude otkazana iz bezbednosnih razloga“, saopštilo je nemačko Ministarstvo spoljnih poslova.

Petnaest minuta kasnije, sirena za opasnost je isključena.

Berbokova je dan ranije posetila Odesu, gde je takođe bila primorana da boravi u skloništu oko 15 minuta.

12 COMMENTS

  1. Oće da bolje glumi nego Šolc u izraelu,oni svi na pod a okolo se ljudi normalno ukrcavaju u mašine.Kao Luis de Fines.

  2. Ova je juce izjavila da ce Njemacka svaki dan da pomaze Ukrajinu dokle god bude potrebno.Sto pobjeze,jadna sto ne pomazes.

  3. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

    • Може НАТО али прво да плате штету коју су направили у Србији.
      Будало, не зову магарца у свадбу да једе и пије него да га упрегнут.

    • Чак и да ниси користио сва велика слова, знали би људи да ниси нормалан. Немогуће је изговорити толику баљезгарију и сматрати се интелигентним. Маки, жао ми те.

  4. Жали Боже какве неписмене креатуре воде ова министарства…зато ЕУ иде у потонуће полако али сигурно..

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here