pixabay.com

Nemački regulator za energetiku danas je saopštio da je fino podesio smernice za određivanje prioriteta snabdevanja gasom tokom zime.

To podrazumeva da bi čak i povlasćeni kupci morali da štede energiju u određenim situacijama, dok bi nepovlašćeni mogli da se kvalifikuju za prioritetno snabdevanje ako je to od vitalnog značaja, prenosi Rojters.

Navodi se da u tom slučaju domaćinstva ne bi imala pravo na gas koji se koristi za zagrevanje privatnih bazena ili sauna.

S druge strane, kompanije koje proizvode lekove mogle bi imati prioritet, navodi nemački regulator.

2 COMMENTS

  1. Imam jednu ideju kako da to postignete, dali se seca iko registarski tablica u srbiji, PAR-NEPAR, ovo nebi bila losa zamisao da se narod greje po naprimer broju zgrade/ kuce, danas parni brojevi dobijaju grejanje, sutra neparni,ovo je samo moje misljenje, ljudi za jedan dan se nemogu smrznuti, a i ako pocnu sutra kada dodje grejanje ce se odkraviti, i tako moji nemci u nedogled, ali ipak nesto lepo, posle zime dolazi prolece pa vam gas nece trebati, mozad samo da skuvate kafu,mozda i rucak, ali i to nije toliko vazno, kada to sve naucite videcete kako 2/3 sveta zivi u bedi i bez gasa/struje.

  2. Dobra ideja, a onaj dan kad nemaš gasa odeš kod komšije, pa će i ledene Švabe postati bolji ljudi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here