EPA

Nemačka pooštrava pravila u borbi protiv korone. Ko bude više puta prekršio karantin, biće zatvaran, između ostalog i u migrantske centre i bolnice.

Nemačke pokrajine razmatraju da, u skladu sa zakonom o zaštiti od bolesti, koji je usvojen prošle godine, građani koji budu višestruko kršili epidemiološke propise i lokdaun, budu pritvarani, piše nemački “Velt”. Kako je obrazloženo, time žele da spreče širenje zaraznijeg soja koronavirusa koji je otkriven u Velikoj Britaniji.

Tako će prekršioci u istočnom delu nemačke pokrajine Saksonije završiti u pritvoru u sklopu migrantskog kampa koji će biti sagrađen iduće nedelje.

I Brandendburg sprema sličan pristup, dok je Šlezvig-Holštajn za zatvaranje odredio deo maloletničkog pritvora. Prema informacijama “Velta”, u jugozapadnoj pokrajini Baden-Virtenberg, pritvor će navodno biti u bolničkim sobama.

Nemačka beleži porast broja obolelih od koronavirusa, a do sada je u toj zemlji preminulo više od 47.000 ljudi.

Nemački zvaničnici zabrinuti su jer Nemci sada manje poštuju karantin, nego na proleće prošle godine, navodi nemački medij.

Trenutni karantin u Nemačkoj trebalo bi da se završi 31. januara, ali, prema nezvaničnim navodima nemačkih medija, Angela Merkel je najavila mogućnost produžetka za još osam do 10 nedelja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here