EPA/Hayoung Jeon
Nemački vojnici

Nemačka vojska u svom sadašnjem stanju nije u poziciji da brani sopstvenu državu ili saveznike unutar NATO-a, izjavio je danas generalni inspektor Bundesvera Karsten Brojer.

”Vidimo da Bundesver nije adekvatno pripremljen na ovo”, rekao je Brojer i dodao da pojedine strukture u vojsci onemogućavaju donošenje brzih i ciljanih odluka, prenosi nemački Bild.

Brojer je istakao da se Bundesver godinama unazad bavio upravljanjem međunarodnim krizama, poput onih na Balkanu, u Avganistanu ili Maliju.

”To se sada sveti kada su Alijansa i nacionalna odbrana ponovo u fokusu”, rekao je on i dodao da, s obzirom na veliko naoružavanje ruske vojske pod predsednikom Vladimirom Putinom, ne samo Bundesver, već i društvo u celini moraju da rade na tome da ponovo postanu sposobni za rat.

“Moramo da se naviknemo na pomisao da ćemo možda jednom morati da vodimo odbrambeni rat”, dodao je Brojer.

Istakao je da se vojska mora pripremiti za ”tehnološke skokove”, kao što je upotreba bespilotnih letelica.

1 COMMENT

  1. Zalosno neko plasi evropu ratom neko hoce ogromnu sumu milijardi ili ce evropi napraviti rat Amerika smisljeno radi na tome prave neprijatelja evropi zalosno je sto su evropljani nasjeli na amercku namestaljku znamo da je tramp trazijo ogromnu sumu novca od njemacke pa posto njemacka nije dala silne milijarde e onda su dosle demokrate napravile rat u evropi i uvukli evropu u opasan polozaj napravili neprijatelja evropi sada prepadaju evropu pa ce sad ponovo doci tramp tako gospodo iz naivne evrope pripremite se da platite ogromnu sumu novca za ucjenu ili ce te imati rat mada mislim da rusija ne zeli napadati evropu sjetimo se da je ne bas davno izasla iz ddra dobro bi bilo da se nadje razum i ljubav a ne rat oruzje i pogibija sto gospoda iz amerike po cijelom svijetu radi da bi uzeli ogroman novac na necijoj krvi

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here