Tanjug
Priština

Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode izjavio je da Nemačka i Francuska pozivaju na brzo formiranje vlade Kosova i izbor predsednika, i pružanju podršku nastavku dijaloga Beograda i Prištine pod okriljem EU.

Rode je na svom Tviter nalogu čestitao na izbornoj pobedi Aljbinu Kurtiju, Vjosi Osmani i Samoopedeljenju.

– Nemačka i Francuska čestitaju građanima Kosova. Čestitamo Aljbinu Kurtiju, Vjosi Osmani i Samoopredeljenju na izbornoj pobedi. Pozivamo na brzo formiranje vlade i izbor predsednika, kada budu potvrđeni konačni rezultati izbora – naveo je Rode.

Rode je naveo da će EU nastaviti da daje podršku Kosovu u sprovođenju reformi, jačanju vladavine prava, borbi protiv organizovanog kriminala i upravljanju pandemijom koronavirusa.

– Radujemo se ambicioznom programu reformi, uključujući jačanje vladavine prava i borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala. EU i Kacelarija EU za Kosovo i dalje će podržavati Kosovo u upravljanju pandemijom koronavirusa – napisao je Rode.

Ambasador Nemačke je dodao da Nemačka i Francuska podržavaju nastavak dijaloga Kosova i Srbije, koji vodi daljim evrointegracijama obe zemlje.

– Spremno podržavamo nastavak dijaloga između Kosova i Srbije pod okriljem EU, koji vodi daljim evropskim integracijama obe zemlje – napisao je Rode.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here