Nemački biciklista Justin Volf prvi je prošao kroz cilj etape od Beograda do Šapca na međunarodnoj trci “Beograd – Banjaluka“.

Sa desetak sekundi zaostatka kroz cilj su prošli Patrik Štos iz poljskog Vostera, te Filipo Fjoreli iz italijanskog Bardijanija.

Volf je bio pomalo iznenađen što ga grupa nije ozbiljnije pritisnula u poslednjem krugu koji je vožen kroz Šabac.

Sačuvao je dovoljno snage za poslednji sprint i zasluženo obukao žutu majicu, koju će pokušati da sačuva u preostale tri etape.

– Bilo jako brzo od početka, ali sam u jednom trenutku krenuo u beg, niko me nije ispratio i uspio sam da dođem do pobede. Bio sam na ovoj trci pre dve godine i mogu reći da je organizacija još bolje nego tada. Ne znam šta da očekujem u preostala tri dana, ali se nadam da ću završiti među 20 najboljih jer mi sprint nije baš jača strana, a dve etape su izrazito ravničarske – rekao je Volf, navodi se u saopštenju.

Veliki broj Šapčana pozdravio je karavan, a događaj se savršeno uklopio u proslavu Dana grad, koji je srpskom biciklizmu dao najboljeg vozača svih vremena Sašu Gajičića.

Direktor trke Vladimir Kuvalja naglasio je da je prva etapa uvek najkomplikovanija za organizatore, ali da je srećan kako je sve prošlo, a naročito dočekom u grada na Savi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here