Printscreen

Gradi se brza saobraćajnica koja će Valjevo spojiti sa auto-putem, a tokom leta biće postavljen kamen temeljac jedne nemačke fabrike.

Pregovara se sa još jednim nemačkim investitorom.

“Austroterm”, “Gorenje”, italijanski “Vali”. Činilo se 2003/04. godine, da Valjevci imaju čarobni štapić za strane investicije. Ali, nije bilo tako. Prošle su onda godine bez stranih investitora u Valjevu.

Vest da će se ovog leta graditi nemačka fabrika sa 500 zaposlenih, obradovala je i predsednika Srbije. Čestitao je Valjevcima.

U privrednoj zoni grada dodatno uređuju infrastrukturu – grade saobaćajnicu da spremno dočekaju nemačkog investitora, čije ime ne otkrivaju.

– Najava novih investicija predstavlja sjajne vesti za Valjevo i pre svega posebna zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću i celom timu koji je na tome radio i omogućio nove razvojne šanse za Valjevo. Imamo jednog investitora koji je potvrdio dolazak u Valjevo i imamo drugog koji je pokazao ozbiljnu zainteresovanost i sa kojim smo trenutno u pregovorima. Time da kažem počinje jedno novo poglavlje u životu Valjeva – navodi gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Dolaskom nemačkih fabrika u Valjevo, grad sa 4.400 nezaposlenih, rešiće sve svoje probleme.

Država Valjevcima gradi i brzu saobraćajnicu. Biće duga 18,3 kilometra. Koštaće 158 miliona evra.

– Izgradnja brze saobraćajnice je strateški važan projekat za grad Valjevo. Značaj je svakako povezivanje sa auto-putem Miloš Veliki odnosno brže i bezbednije povezivanje i ono što je jako važno to je otvaranje Valjeva ka ostatku Srbije. Najveći značaj svakako je u tome što Valjevo postaje interesantnije za nove investitore – dodaje Gojković.

Posle dve decenije privrednog stagniranja, “nova era i novi vek su pred Valjevom”, piše RTS.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime