Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Oštar tekst o prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću osvanuo je u tiražnom listu Bild.

Novinar Helmut Uhl je u nemačkom listu objavio kritički tekst stavljajući Đokovića i vozača Formule 1 Luisa Hamiltona u istu ravan, sa naslovom “Đoković i Hamilton su kukavice”.

On je obrazložio da Đoković i Hamilton inspirišu stotine miliona ljudi širom sveta i da bi trebalo da se oglase posle dešavanja u Melburnu, odnosno u slučaju Hamiltona na poslednjoj trci u Abu Dabiju.

– Drhitimo i patimo za njima, radujemo se s njima. Oni pokreću naše emocije, postali su deo naših života. Najbolji teniser svetga i najbolji vozač sveta. Nestali su, a imaju toliko toga da kažu. Oni ćute – piše Uhl.

Baš zato što se osećaju nepravedno tretiranim trebalo bi da se oglase.

– Nije u redu! Obojica su na oblaku i veruju da lebde iznad svega. Međutim, zaboravili su da vide svoje navijače. Ali i one koji ih plaćaju, svoje sponzore. Imaju pravo da čuju nekoliko reči objašnjenja, zašto ovi uzori ne stoje na vrhunskom postolju sa trofejom i skupljaju milionske čekove. Bog im je dao jezik, ne samo talenat – dalje se navodi u tekstu.

I na kraju teksta je Helmut Uhl dao zaključak:

– Možda misle da je njihovo tiho povlačenje diplomatija. Ja to vidim kao kukavičluk – dodao je autor.

4 COMMENTS

  1. Vjerovatno taj novinar zaboravlja prljavstine njegovog germana Schumachera kojega je Bozija kazna za njegove fer voznje stigla. Svaki covjek treba da zna da konacan sud lezi izvan njegove gluposti, Nema racuna u zivotu covjeka koji ne dodje na naplatu, a zivot nam mnogo iskusenja pruzi.

  2. Lepo receno. Svaka cast autoru. Dokle ce da traje pandemija zbog nevakcinisanih koji svojim inatom i arogancijom ugrozavaju ceo svet?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here