EPA-EFE
Anegret Kramp-Karenbauer

Predsednik frakcije Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD) u Bundestagu Rolf Micenih optužio je u intervjuu za DPA nemačku ministarku odbrane Anegret Kramp Karenbauer da je neodgovorna zbog njenih reči o potrebi da se Rusiji demonstrira spremnost za primenu oružja.

– Nedavni zaključci ministarke odbrane o upotrebi nuklearnog oružja u slučaju sukoba sa Rusijom su neodgovorni – smatra Micenih.

Prema njegovim rečima, takvim izjavama nemačka ministarka odbrane doprinela je razvoju eskalacije.

– Ali gospođa Kramp Karenbauer se (svojom izjavom) ni počemu ne razlikuje od jednako neosnovanih pretnji sa ruske strane – istakao je poslanik.

Ranije je nemačkoj ministarki postavljeno pitanje o scenariju NATO-a za obuzdavanje Rusije u baltičkom i crnomorskom regionu, uključujući i u vazdušnom prostoru uz primeu nuklearnog naoružanja. Kao odgovor, Kramp Karenbauer je izjavila da postoji potreba „da se Moskvi vrlo jasno stavi do znanja da su zapadne zemlje spremne da koriste i takva sredstva“.

Ruske vlasti su više puta naglašavale da zemlja ne predstavlja pretnju za druge države. Istovremeno, Moskva je izražavala zabrinutost zbog neviđenih aktivnosti NATO-a u blizini ruskih granica, gde Alijansa redovno izvodi vežbe.

3 KOMENTARA

  1. “ni počemu ne razlikuje od jednako neosnovanih pretnji sa ruske strane ”
    Kome Rusija preti oruzzjem?
    Ovo postaje ludnica kao pre nekog rata…

  2. Prilikom odlaska sovjetske vojske sa područja bivše DDR-Istočna njemačka poslije pada Berlinskoga zida sovjetski general je poručio Njemcima,”Rusi su kroz historiju tri puta zauzimali Berlin i vraćali vam ga,ako budemo morali doći još jednom nećemo vam imati šta vratiti”…Pametnom dosta

  3. Brzo je zaboravila odgovor Putina na pitanje da li po treci put mora da ratuje sa nemackom u ovom veku, rekao da mu ne pada na pamet, sprzice ih za deset minuta

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime