pixabay.com

Nemačka firma Karl Kine obustavlja ugovorenu proizvodnju krastavaca kornišona u BiH krajem godine, saopšteno je iz ove firme.

Kako navode, firma je odluku donela iz ekonomskih razloga, nakon nekoliko godina pada prizvodnje u regionu.

“Količina nabavljena sa lokacije Kozarska Dubica putem ugovorene proizvodnje čini malu količinu godišnje potrebe firme ‘Kine’ za krastavcima. Ubuduće će firma sirovine iz BiH balansirati preko drugih međunarodnih lokacija”, dodaje se u saopštenju, prenosi Capital.

Iz firme Karl Kine navode da proizvodno-poslovni objekat u Kozarskoj Dubici prestaje sa radom 29. februara iduće godine.

Dodaju da su svesni da su planirane promene bolne za kolege, ali su neophodne kako bi održali konkurentnost na tržištu i osigurali poslovanje u budućnosti.

Planiranim promenama biće obuhvaćeno 30 radnih mesta, o čemu su radnici ranije obavešteni. “Stvoriće se rešenja prilagođena radnicima”, navode iz ove firme.

Firma Karl Kine je ugovorenu proizvodnju krastavaca kornišona u BiH pokrenula 2015. godine s ciljem proizvodnje više od 2.500 tona godišnje. “Međutim, uzgoj je poslednjih godina opao i nije dovoljno konkurentan u poređenju sa međunarodnim portfoliom firme”, piše u saopštenju.

3 COMMENTS

  1. Pa nije ni cudo kod nas niko nece vise da zivi u selu omladina sva otisla u Gradove ili u druge zemlje.
    Stari ljudi stosu radili izumrli su

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here