commons.wikimedia/Goldfinger
Megatrend univerzitet na Novom Beogradu

“Univerzitet “Megatrend” prodat je nemačkom konzorcijumu fondova i promena vlasništva donosi obavezu kupca da u narednih pet godina uloži 150 miliona evra”, rekao je prethodni vlasnik Mića Jovanović.

– Univirzitet je prodat za 56,1 miliona evra i obaveza kupca je da uloži 150 miliona evra. Suštinski se ništa nije promenilo, osim vlasničke strukture. Preneto je 100 odsto kapitala nemačkom konzorcijumu, na čijem čelu fondova je Dejan Đorđević – rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, studenti nemaju razloga za zabrinutost. Jovanović tvrdi i da svih 12 fakulteta u sklopu “Megatrenda” imaju akreditacije.

– Studenti nemaju šta da brinu. Sve akreditacije su u redu. Promenom vlasništva, studenti će mnogo toga dobiti. Biće uloženo u Univerzitet, moderniji program, čak će postojati i saradnja sa Nemačkom, pa će moći tamo da idu na praksu – naveo je bivši vlasnik.

On je ovakvu odluku doneo posle, kako kaže, “medijskog linča”, što je Univerzitetu, prema njegovim rečima, “nanelo štetu koja se ogledala u smanjenom broju upisanih studenata”.

– Medijski linč traje od 2014. godine, a kod nas se nikada nisu prodavale diplome. Univerzitet ima odlične predavače, prostor i program – rekao je Jovanović.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here