Fudbalski savez Nemačke doneo je zanimljivu i potpuno neočekivanu odluku po kojoj je navijačima Hamburga dozvoljena “kontrolisana” upotreba pirotehnike. 

Kako prenose mediji u Nemačkoj, na sledećoj utakmici na domaćem terenu, protiv Karlsruea navijačima će biti dozvoljeno da ispale 10 dimnih bombi iza gola pre utakmice Druge divizije u subotu.

Zanimljivo, to će biti prvi put da će pristalice jednog nemačkog kluba moći da ispaljuju pirotehniku legalno na utakmici bilo kog ranga nemačkog fudbala, a iz Saveza su nagovestili da će se to raditi pod nadzorom specijalne kompanije, koja je angažovana i sa aparatima za gašenje požara i kantama sa peskom.

– Ova saglasanost je izuzeće i jednokratna je – navodi se u saopštenju i dodaje:

-Takvo izuzeće se m’ože odobriti samo u slučaju da odgovornost za kontrolisanu upotrebu pirotehničkih sredstava preuzmu organizatori.

Fudbalski navijači u Nemačkoj pirotehniku smatraju delom svoje navijačke kulture, a iako je pirotehnika zvanično zabranjena širom Evrope, pokazalo se da je ta zabrana gotovo nemoguća za sprovođenje.

Nemački javni servis Dojče Vele objavio je da su bundesligaški klubovi prošle sezone platili preko milion evra novčanih kazni zbog upotreba baklji, dimnih bombi i vatrometa.

Hamburg je platio najvišu kaznu – 294.000 evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here