Pixabay.com

Srpski državljanin Siniša K. (30) osuđen je na 14 godina zatvora zbog brutalnog silovanja šest žena i seksualnog napastvovanja jedne u okolini Berlina. Izrečen je i produženi pritvor nakon robije – teoretski doživotno.

Siniša K. je u junu i julu prošle godine serijski prepadao i silovao žene u nekoliko šuma nadomak Berlina. Usred bela dana je prilazio ženama koje su šetale, džogirale ili vozile bicikl, a zatim ih odvlačio u žbunje. Najstarija žrtva imala je 27 godina, najmlađa svega 14.

Već na početku dvomesečnog suđenja pred Zemaljskim sudom u Berlinu Siniša K. je priznao nedela. U izjavi koju je pročitao njegov branilac stajalo je: “Stidim se zbog onoga što sam uradio.”

Detaljnim priznanjem je uštedeo žrtvama još jednu traumu – bez priznanja, žene bi morale da svedoče pred sudom.

Opisano je kako je savladao žene, kako ih je davio, pretio im, silovao. Ponekad je imao šrafciger kao oružje, ponekad nož.

– Prilazio sam joj direktno, uhvatio je za vrat i odvukao u šumu – rečeno je o jednom od slučajeva u priznanju.

Kako piše berlinski Tagesšpigel, detaljno priznanje i izražavanje kajanja “bili su očito jedina moguća strategija da se eventualno ublaži preteća dugogodišnja kazna zatvora”. Dokazi su bili ubedljivi, između ostalog i tragovi DNK počinioca.

Tužilaštvo je tražilo baš kaznu kakva je i izrečena: 14 godina zatvora, kao i produženi pritvor posle toga – teoretski neograničen – zbog opasnosti da silovatelj ponovi zločin. Branioci su tražili najviše deset godina robije.

Silovao i u Srbiji

Prošlog leta su fantomski portreti, a potom i mutne fotografije osumnjičenog danima bili velika vest u Nemačkoj. Uhapšen je sredinom jula nakon poslednjeg silovanja i posle policijske potere koju je jedan policajac opisao kao “filmsku”.

Siniša K. nije reagovao na pucnje upozorenja. “Okretan tip, neverovatno brz”, ispričao je pred sudom jedan policajac o beguncu.

Siniša K. iz Melenaca nadomak Zrenjanina je do 2018. u Srbiji izdržavao petogodišnju kaznu zbog silovanja i krađe. Kasnije je sa partnerkom otišao u Berlin gde su mesecima živeli ilegalno.

“Verujem da se radi o krajnje opasnom serijskom počiniocu”, rekao je advokat Roland Veber koji zastupa jednu od berlinskih žrtvi. “To su monstruozna dela neopisive brutalnosti kakva se retko, retko viđaju.”

1 KOMENTAR

  1. ispravno tako bi trebalo biti i u srbiji koji ga vrag tera da dira u decu ja bih to obesio sta ima veze sto je srbin on da je pravi srbin i veruje u boga on to nebi nikad uradio

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime