EPA/Andrej Čukić
epa08904136 (FILE) - A Montenegro Airlines Fokker 100 airplane stands parked at the Belgrade airport in Belgrade, Serbia, 03 December 2013 (reissued 26 December 2020). Montenegro government is closing the operation of Montenegro Airlines, troubled with mounting debts that left it dependent on state subsidies. According to media reports a new national carrier will take off in six to nine moths time. EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Nakon vesti o osnivanju nove avio-kompanije u Crnoj Gori, oglasili su se i potencijalno zainteresovani partneri za taj projekat, pišu podgorički mediji.

Ambasador Nemačke Robert Veber posebno je zainteresovan za aktuelnu situaciju u vezi sa “Montenegro erlajnsom” kao i za dalje planove vlade koji se tiču osnivanja nove nacionalne avio-kompanije, saopšteno je na sastanku Vebera sa ministrom finansija i socijalnog staranja Milojkom Spajićem.

Veber je istakao da turizam predstavlja veoma značajnu granu crnogorske privrede, i da zbog toga treba obezbediti dobru transportnu povezanost Crne Gore sa ostatkom Evrope.

“Spajić je istakao da je Crna Gora dominantno turistička avio-destinacija, zbog čega je neophodno da nova avio-kompanija, čije poslovanje će morati da bude zakonito i ekonomski održivo, bude što pre osnovana. On je informisao sagovornika o merama za podršku privredi u cilju ublažavanja negativnih efekata pandemije koronavirusa, a koje su dogovorene sa poslovnim bankama”, rekli su u Ministarstvu, prenosi portal CDM.

Crnogorski ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić izjavio je da će vlada danas početi proces osnivanja nove avio-kompanije. Bojanić je najavio da će se nova kompanija zvati “2 Montenegro”. Do toga je došlo nakon što je sastanak povodom iznalaženja mogućnosti za opstanak crnogorske avio-kompanije “Montenegro erlajns” završen bez rezultata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here