Nemilosrdno ćemo kazniti svakog ko sarađuje sa UN

0

Iz Severne Koreje poručuju da će svako ko dovodi u pitanje suverenitet te zemlje biti surovo kažnjen: Kim Džong-Un
 

UN su u martu pozvale da otvaranje terenske kancelarije koja bi nadgledala stanje ljudskih prava u Severnoj Koreji, posle objavljivanja izveštaja Istražne komisije UN u kojem se na 372 strane iznose detalji o kršenju ljudskih prava, uključujući mučenje, izgladnjivanje i ubistva.

 

"Svako ko dovodi u pitanje dignitet i društveni sistem i pristaje na osnivanje te kancelarije biće nemilosrdno kažnjen", saopštio je severnokorejski Komitet za mirno ujedinjenje Koreje.

 

Ovaj komitet bavi se pitanjima povezanim sa Južnom Korejom.

 

Južnokorejski predsednik Par Geun Hje i ostali zvaničnici međunarodnih organizacija za ljudska prava "platiće cenu", navodi se u saopštenju koje je prenela državna agencija KCNA.

 

Planirana kancelarija je "gnusna politički motivisana provokacija" i "antisevernokorejska zaverenička organizacija" na čijem su čelu Južna Koreja i SAD, dodaje se u tekstu.

 

Severna koreja "kategorički i potpuno" odbacuje optužbe iz izveštaja, s ocjenom da su one zasnovane na materijalu koji su lažirale neprijateljske snage uz podršku SAD, EU i Japana, navodi se u saopštenju.

 

Pjongjang je izložen sankcijama UN i SAD zbog nekoliko nuklearnih i raketnih proba koje Severna Koreja izvršila od 2006 godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here