Tanjug/AP

Sjedinjene Američke Države koje imaju značajan obaveštajni potencijal na Bliskom istoku, nisu mogle a da ne znaju da se spremaju sukobi u regionu, izjavila je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Obaveštajna moć SAD direktno u regionu najpre podrazumeva satelite. Svi smo videli kako se odvijala ova operacija: ona nije izvedena toliko precizno, već u tako velikom obimu i uz korišćenje takvih sposobnosti, čije pripreme je bilo nemoguće ne videti preko satelita“, ocenila je Zaharova u emisiji „Solovjov uživo“.

Portparolka je takođe podsetila da SAD nadgledaju ceo sajber-prostor u regionu, ali za godinu dana Vašington nije pratio situaciju i „nije prenosio informacije najbližem savezniku“.

„Tako nešto nikako nije moglo da se dogodi“, zaključila je ona.

3 COMMENTS

  1. Eh ovo je po prvi put jedan izvrstan komentar Zaharove. Sigurno je da su i oni i Mosad znali. Zbog svojih ciljeva su jednostavno ovaj brutalni teroristicki napad i dozvolili

  2. Mozda i nisu znali. NATO se vise puta pokazao kao nespretan za rat. Zasto se ocekuje da su zapadne obavestajne sluzbe uvek sposobne za svoje zadatke?

  3. Miroslav NY: Prijatelju, to naprosto ne ide. Pogotovo nakon pocetka ratne operacije u Ukrajini. Zaharovoj treba verovati, ona ne daje izjave tek tako …

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here