Tanjug
Predrag Kon

– U Hrvatskoj vidimo i gledamo ono što nas očekuje. Ne treba da mislimo da smo nešto posebno i da će da nas mimioiđe – navodi epidemiolog Predrag Kon.

On je za TV Prva naveo da se Srbija nalazi u nepovoljnoj situaciji, te da postoji mogućnost da krajem sledeće nedelje dođe do vanredne situacije.

On je izrazio veliku zabrinutost zbog nepoštovanja mera, pre svega nenošenja maski.

– Jedino objašnjenje za nenošenje maski na otvorenom je da je to nesprovodivo, a medicinski deo kriznog štaba je jednoglasan po tom pitanju, posebno kada se radi o šetalištima – rekao je dr Kon.

– Nemojmo se plašiti mera, jasno je da ovo može da se reši samo sprečavanjem kontakata, da li će to biti policijski čas, vanredno stanje, mora se sprečiti širenje – naglasio je epidemiolog.

Kon je naglasio da je glavni grad na ozbiljnom udaru virusa.

– Beograd ima 116 slučajeva, a pola je iz kovid centara. Ostali su dijagnostikovani u drugim centrima. Beograd ulazi u ozbiljnu situaciju, povećava se broj importa u školama, ali se dobro drže – navodi epidemiolog Kon.

Za sada, kako kaže, škole se neće zatvarati.

– Ako nećemo da nosimo maske, mi nemamo drugu meru osim zatvaranja – nema između – navodi Kon.

2 COMMENTS

  1. Dosta je vise bilo zatvaranja. To je cista laz. Ljudi pustite nas da zivimo normalno. Ubicete i decu i nas. Dali ste normalni??

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here