Neobičan ispraćaj humanitarca: Radno odelo u prah i pepeo

0

Zapalio odelo u kojem je proveo radni vek i sa osmehom započeo svoje penzionerske dane: Uroš Rosić
 

Zapalivši odelo u kojem je proveo radni vek, Rosić je simbolično započeo svoje penzionerske dane. Tako je uz smeh i burne aplauze čovek koji je i najteže zadatke obavljao uvek uz šalu, obeležio svoju životnu prekretnicu.

Svojevrsni hepening odigrao se ispred hotela Hedonis u Vrčinu nadomak Beograda, a usledilo je veliko veselje na kojem se okupilo više od 60 zvanica. Domaćin nije krio radost što je većina pristigla u Srbiju iz Nemačke.

Veselje sa prijateljima, uz bogatu trpezu i živu muziku, potrajalo je do noćnih sati, a okupljeni dijasporci su pevali sa orkestrom i "hvatajući" se u kolo.

Uroš Rosić je humanitarac koji je svom narodu često pomagao, a najviše kada je bilo najteže. Bio je i inicijator i organizator mnogih humanitarnih akcija iz dijaspore za maticu, a nebrojeno puta učestvovao je i u apelima štićenika Humanitarnog mosta "Vesti".

 

Od 1991. do 2002. godine širom Srbije i Republike Srpske, kao i u rodno mesto Sajković, Rosić je dopremio 82 vredne pošiljke, uglavnom sa medicinskom opremom i lekovima. Proteklih godina svesrdno je pomogao znane i neznane sugrađane iz Boleča, Vrbasa i rodne grude.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here