Tanjug/AP
Novak Đoković

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, nije uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu. Njega je rutinski u dva seta pobedio Čileanac Alehandro Tabilo, 32. igrač ATP liste.

Meč je trajao samo 67 minuta, a Tabilo je pobedio rezultatom 6:2, 6:3. Naredni protivnik Južnoamerikancu biće Karen Hačanov, kojii je sa 6:4, 6:2 pobedio Fransiska Serundola.

Tokom najvećeg dela ovog duela Đoković je bio u izdanju koje njegovi navijači ne pamte u poslednjim godinama. Đoković je bio nadigran u svakom segmentu igre, a treba istaći da je i 26-godišnji Tabilo bio veoma inspirisan i koncentrisan i apsolutno zasluženo došao do najveće pobede svoje karijere.

Posle dva pretrpljena brejka u prva dva servis-gema, Đoković je bio vidno frustriran i dekoncentrisan, birao je čudna rešenja u završnicama poena, a posebno je njegov govor tela bio nekarakterističan. Đoković je pratio izuzetno kratke pauze između poena.

U jednom trenutku pauza između dva gema, pre Đokovićegog servisa, iznosila je samo 21 sekund, što nikako nije tipično za 37-godišnjeg Beograđanina.

Novak je u Rimu odigrao 47 mečeva protiv igrača koji su rangirani van top 10, a pobedio je u 46 slučajeva. Jeidni koji je uspeo da pobedi Đokovića u ovakvim situacijama je Aleksander Zverev, koji je 2017. godine u finalu bio bolji od srpskog asa. Saša je tada bio 17. igrač sveta.

2 COMMENTS

  1. Sve ima kraj pa tako i Djokoviceva dominacija na ATP- u .Radovali smo se pobedama i rekordima ,uzivali u eri najveceg ikada i evo svedoci smo pocetka kraja jedne neverovatne sportske karijere coveka kome se dive milioni sirom sveta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here