Tanjug
Branimir Nestorović

Nosilac liste “Mi – Glas iz naroda” Branimir Nestorović rekao je danas da ta lista neće ići ni sa jednom strankom u koaliciju, niti će nekoga podržati i poručio da se ako treba ide na nove izbore u Beogradu.

– Nema potreba da se opredeljujemo, neka budu novi izbori u Beogradu – rekao je on na konferenciji za novinare.

– Ni sa kim u koaliciju, nikoga nećemo da podržimo i da pravimo kompromise. To smo odlučili, nije bilo uzdržanih ni protiv – rekao je Nestorović.

On je rekao da mu se nameće odgovornost za izbore u Beogradu, ali da nema potrebe da se opredeljuju.

Nestorović je naveo da je njegova lista uspela da pokaže Srbima da ima perspektivu i zahvalio građanima na podršci koju su pružili na izborima.

– Mi ćemo da nastavimo da se širimo, spontano smo nastali, iz slučajnih susreta, videli smo da imamo isto mišljenje. Glavna tema da se sprovede francusko-nemački plan je najopasnija stvar koja ugrožava zemlju i mi ne možemo da budemo sa prozapadnom opozicijom – istakao je Nestorović i ocenio da je svako ko se zalaže za priznanje tzv. Kosova opozicija Srbiji.

Na pitanje da je bilo ponuda da neki odbornici pređu u SNS, rekao je da svako od njih odlučuje za sebe i da su mu potvrdili da niko neće da pređe.

– Razumemo mi važnost Beograda i za jednu i drugu stranu. Nije ambicija da jednokratno uđemo u vlast. Da nismo prešli cenzus isto bi se ponašali – rekao je Nestorović.

Ukoliko se izbori ponove u Beogradu, Nestrović je rekao da očekuje da će ostvariti bolje rezultate.

– Očekujemo bolji rezultat prema neki našim parametrima – rekao je Nestorivić.

On je ocenio da SPS ima trend pada, a da je koalicija oko Miloša Jovanovića “izdala svoje birače”, jer se opredelila za saradnju sa prozapadnim strankama.

Nestorović kaže i da je za njega iznenađenje rezultat koji je postigla SNS, kao i da očekuje neizvesniju trku ukoliko se ponove izbori.

Kada je reč o pitanju neregularnosti izbora, Nestorović je naveo da njihovi posmatrači nisu uočili nepravilnosti na glasačkim mestima.

Branko Pavlović iz liste “Mi- Glas iz naroda” rekao je da su ostvarili nesumljivo dobar rezultat i da će u republičkom parlamentu imati 13 poslanika od čega šest doktora nauka.

– Mi smo grupa ljudi koja vidi svoj zadatak u tome da spojimo snagu Srbije i da se ne dozvoli da zemlja ode u pogrešnom smeru. Nećemo dozvoliti da se ugrožava teritorijalni integritet i tu podela nema. Nećemo napadati nijednu ličnost, držaćemo se tema i argumenata, da pokažemo zašto je naša politika bolja – rekao je on.

Aleksandar Pavić je istakao da će ostati dosledni svojoj politici i svojim ubeđenjima podsećajući da se zalažu za nepriznavanje nezavisnosti tzv. Kosova.

– Stav oko KiM nas okuplja sve vreme – rekao je on.

6 COMMENTS

  1. GoSpodine svaka cast,vratili ste u politiku ,,princip i program,,
    Mada ovi iz ,,setaca,, nemaju pojma o tim vrednostima a kamoli o ,,politici,,

  2. ŽIVELA EVROPA, ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

  3. Браво господине Несторовићу,
    Подршка за вашу листу,
    Сматрам да требате бити у новој влади Србије.
    🇷🇸☦️🇷🇸

  4. ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here