EPA-EFE/Glyn Kirk

Neverovatno je kako ove sezone igra Aleksandar Mitrović! Srpski napadač je najzaslužniji što njegov Fulam bez ikakvih trzavica grabi ka Premijer ligi Engleske, a to je pokazao i danas na meču protiv Bristol sitija.

Naime, nije prošlo ni čitavo jedno poluvreme, a Mitar je već uspeo da stigne do het-trika. Pogodio je srpski napadač za izjednačenje svoje ekipe u 21. minutu posle vođstva gostiju i gola Semenja.

Posle novog vođstva Bristola i novog gola Semenja, Fulam je prvo uzvratio u 31. minutu preko Kebana na asistenciju našeg Aleksandra Mitrovića, a potom i pet minuta kasnije kada je mrežu zatresao Karvaljo.

A onda je na scenu stupio “Mitrogol” i sa dva gola u razmaku od pet minuta, tačnije u 41. i 45. minutu faktički rešio pitanje pobednika. Oba puta mu je asistent bio Tom Kerni.

Do kraja meča videli smo još jedan gol koji je za Fulam postigao Kebano za konačnih 6:2.

Ono što je posebno impresivno jeste da je Mitar sa nova tri pogotka uspeo da premaši svoj rekord u Čempionšipu od pre dve sezone i to za samo 23 utakmice. To je tačno pola takmičarske godine u drugom po snazi rangu u Engleskoj.

Apsolutni rekord Čempionšipa iznosi -30 golova, što će reći da će ga Aleksandar Mitrović sasvim sigurno oboriti do kraja ove godine, ako bude izbegao povrede.

Ovom pobedom Fulam je zaseo na vrh Čempionšipa sa 51. bodom uz utakmicu manje od pratioca, slede Bornmaut i Blekburn sa po 49.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here