EPA/Etienne Laurent
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu poručio je danas da je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan “poslednji koji može da priča o moralu”, reagujući na Erdoganovu izjavu da se akcije Izraela protiv Hamasa “ne razlikuju” od akcija Adolfa Hitlera.

– Erdogan, koji sprovodi genocid nad Kurdima i drži svetski rekord po broju novinara koji se nalaze u zatvoru, poslednji je koji može da nam priča o moralu – naveo je Netanjahu u saopštenju, prenosi Tajms of Izrael.

Dodao je da je izraelska vojska “najmoralnija vojska na svetu, koja se bori i eliminiše najodvratniju i najbrutalniju terorističku organizaciju na svetu”.

On je naveo da Erdogan hvali i ugošćuje visoke zvaničnike Hamasa, “organizacije koja je počinila zločine protiv čovečnosti”.

Na navode turskog predsednika reagovao je i član izraelskog ratnog kabineta Beni Ganc, poručivši da Erdoganove izjave predstavljaju “očigledno iskrivljavanje stvarnosti i skrnavljenje sećanja na Holokaust”.

Govoreći na jednom događaju u Ankari, Erdogan je upitao kako se akcije Izraela razlikuju od akcija Adolfa Hitlera.

– Oni su govorili loše o Hitleru. Kako se oni razlikuju od Hitlera? Neteraće nas da nam nedostaje Hitler. Da li je ono što Netanjahu radi manje od onoga što je uradio Hitler? Nije – rekao je Erdogan.

Dodao je da je Netanjahu “bogatiji od Hitlera i da dobija podršku sa Zapada”.

– Svaka vrsta podrške dolazi iz Sjedinjenih Država. I šta su oni uradili sa svom tom podrškom? Ubili su više od 20.000 stanovnika Gaze – naveo je turski predsednik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here