EPA/Miriam Alster
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je, na ceremoniji obeležavanja Dana sećanja na Holokaust, u Muzeju Holokausta Jad Vašem u Jerusalimu, da se Izrael “ponovo suočava sa nemilosrdnim i brutalnim neprijateljem”, koji, kako je rekao, traži uništenje Izraela, i to osam decenija nakon završetka Holokausta.

– Hamasov napad 7. oktobra nije bio Holokaust, ali ne zbog odsustva namere da nas uništi, već zbog odsustva sposobnosti – rekao je Netanjahu, uz ocenu da je Hamas ”imao nameru da poput nacista zbriše jevrejski narod”.

Istakao je da Izrael poseduje snagu kojom može da se odbrani. Ceremoniji je prisustvovao i predsednik Izraela Isak Hercog, kao i pojedinci koji su preživeli Holokaust.

2 COMMENTS

  1. Najnemilosrdniji i najbrutalniji predsednik Izraela – to si ti Bibi. Nikad IZrael od 1948 do sada – ni u jednom vesto izazvanom ratu nije izgubio. Ti i tvoji zidovski fundamentalisti su naneli zestoku sramotu i veliki gubitak -pre svega Izraelu .

  2. Najodvratnija ubilacka spodoba koja se usudjuje da spominje nevine zrtve holokausta i nalazi neku vezu izmedju sebe i njih!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here