EPA-EFE/Ohad Zwigenberg
Benjamin Netanjahu

Tokom današnje sednice izraelske vlade, premijer Benjamin Netanjahu je odbacio izveštaje u kojima se navodi da su Sjedinjene Američke Države ubedile Izrael da ne širi svoje vojne aktivnosti.

– Video sam lažne izveštaje da nas SAD sprečavaju u operativnim operacijama u regionu. To nije tačno. Izrael je suverena nacija. Naše vojne odluke su zasnovane na našim sopstvenim proračunima, ali o tome neću da govorim detaljno – poručio je Netanjahu, prenosi Rojters.

Vol Strit Džurnal je u subotu objavio da je predsednik SAD Džozef Bajden ubedio Netanjahua da ne napada militantnu grupu Hezbolah u Libanu, iz zabrinutosti da će to izazvati napad na Izrael, sličan Hamasovom napadu 7. oktobra na jug Izraela.

Netanjahu je danas insistirao da akcije Izraela nisu diktirane spoljnim pritiscima.

– Odluka o tome kako da upotrebimo naše snage je nezavisna odluka Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) i nikoga drugog – rekao je Netanjahu.

U današnjem saopštenju IDF navodi se da su tokom proteklog dana vazduhoplovne, mornaričke i kopnene snage Izraela pogodile oko 200 ciljeva u Pojasu Gaze, kao i da se “žestoke borbe” nastavljaju, preneo je ranije Tajms of Izrael.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here